RMJ:n raunioille nousemassa uudenlainen festivaali: "Popeda on jo nähty"

Raumalla järjestettiin vuosien ajan juhannuksena valtavia yleisömääriä vetänyt RMJ-festivaali. Festivaalin isä Riku Räsänen aikoo nyt herätellä sen uudelleen, mutta erilaisena ja todennäköisesti myös eri nimellä.

Kotimaa
RMJ: yleisöä.
Jari Pelkonen / Yle

Rauman kaupunginhallitus suhtautui eilen myönteisesti Riku Räsäsen esittämään ajatukseen juhannusfestivaalin järjestämisestä kaupungissa. Vielä ei ole varmaa toteutuuko uusi festivaali jo ensi kesänä.

– Kartoitamme nyt artisteja ja ajatuksia. Mietimme myös sitä, minkälainen festivaali olisi. En usko sen toteutuvan samanlaisena kuin aiemmin, Räsänen toteaa.

Majoitusjärjestelyillä lieveilmiöistä eroon

RMJ eli myös Raumanmeren Juhannuksena tunnettu festivaali oli yksi maan suosituimmista juhannustapahtumista vuosituhannen alussa. Se järjestettiin suurimuotoisena Rauman Otanlahden alueella viimeisen kerran vuonna 2007. Riku Räsänen kertoo, että massiiviseksi paisuneeseen tapahtumaan liittyi paljon lieveilmiöitä, jotka pyritään nyt karsimaan.

– Aiemmin festivaalilippuun sisältyi usein majoitus. Nykytrendi on, että lippuja myydään konsertinomaisesti ja majoitus tulee erikseen. Näin suurinta ongelmaa, eli majoituksen ylikapasiteettia ei tule.

Ulkomaalaisia esiintyjiä

Riku Räsänen suunnittelee muutoksia myös artistikattaukseen.

– Eikös ne Popedat ole jo nähty. Suomirokkikausi on ohi ja ulkomaalaisia esiintyjiä olisi hyvä saada mukaan. RMJ ei enää innostanut minua aiemmin, koska samat orkesterit vetivät samat biisit eri järjestyksessä joka vuosi. Nyt pitää saada jotain tuoretta mukaan.

Jos festivaali toteutuu jo ensi kesänä, on sillä Räsäsen mukaan luultavasti myös uusi nimi. Paikka olisi silti vanha tuttu.

– Ainakin valtaosaltaan. Siellä jouduttaisiin jotain ongelma-alueita ja rantaa sulkemaan, joten alue ei ihan samassa laajuudessa olisi käytössä, mutta tässä meidän rannassamme se kuitenkin olisi, Räsänen toteaa.