Vaarallinen ansarauta aiheutti tuhoa metsäautotiellä: "Tarkoituksella laitettu"

Ojarumpuun piilotettu piikikäs teräsviritys puhkaisi metsästäjän maastoautosta kaksi rengasta Pohjois-Satakunnassa Ala-Honkajoella. Onni onnettomuudessa oli ettei kukaan ehtinyt loukata itseään ansaan.

Kotimaa
Ansarauta
Ala-Honkajoelta löytynyt ansarauta.Jarno Ylinen

Pohjois-Satakunnassa Ala-Honkajoella on paljastunut varsin ikävä ja ajattelematon sabotaasi, joka kohdistui tavallisiin metsässä liikkujiin.

Sabotaasin uhreiksi joutuivat kaksi metsästystä harrastavaa miestä, jotka ajoivat Ala-Honkajoen Koukunkylällä maastoautollaan pitkin metsätietä. Kääntöpaikalla heidän autonsa ylitti erittäin vaarallisen esineen, joka puhkaisi autosta kaksi rengasta. Ansa oli kätketty ojarummun kohdalle.

– Eturengas meni ylitse ja sitten se rautamöhkäle jäi takarenkaaseen kiinni, kertoo metsästäjä Jarno Ylinen, joka latasi esineestä kuvan Facebook-sivuilleen.

Kyllähän siinä pahimmat skenaariot kävi mielessä. Jos pieni lapsi vaikkapa kaatuu tuollaiseen.

Jarno Ylinen

Taustalla viha metsästäjiin tai marjastajiin?

Tapahtuneesta on ilmoitettu myös poliisille. Alueella liikkuu Ylisen mukaan runsaasti metsästäjiä ja marjastajia. Hän on vakuuttunut siitä, että joku on laittanut esineen tarkoituksella kääntöpaikalle sabotoidakseen metsätiellä liikkujia. Esine oli piilotettu ojarumpuun. Onneksi ansa ei ehtinyt aiheuttaa vammoja ihmisille.

– Kyllähän siinä pahimmat skenaariot kävi mielessä. Jos pieni lapsi vaikkapa kaatuu tuollaiseen. Onni oli onnettomuudessa, että oli vain esinevahinko. Kyllä se jonkinnäköistä vihaa on. Vihaako ansan asettaja metsästäjiä tai marjastajia, Ylinen kysyy.