1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Video: Puolustusvoimat julisti kokkisodan – voittaja-annos pääsee varusmiesten ruokalistalle

Puolustusvoimat järjesti Kuopiossa neljän joukkueen kokkisodan, jonka tarkoituksena oli kehittää varusmiesruokailuun uusia lounasruokia.

Kotimaan uutiset
Raati maistelee puolustusvoimien kokkauskilpailuun osallistuneita ruokia.
Katso videolta, millaisilla annoksilla joukkueet tavoittelivat voittoa kokkisodassa.

Nachopaistosta. Suklaamoussea ja sherrykastiketta. Kanaa, basilikaa ja tagliatellepastaa. Bataatti-porkkana-perunapyreetä. Näitä ruokia ei ole totuttu näkemään varuskuntien ruokalistoilla – vielä.

Nyt ne kuitenkin olivat mukana Puolustusvoimien, Savonia-ammattikorkeakoulun ja Leijona Cateringin järjestämässä kisassa, jossa etsittiin uutuuksia varusmiesruokailuun.

Kattiloita ja pannuja paukutteli kolme varusmiesten joukkuetta maavoimista, merivoimista ja ilmavoimista sekä yksi kantahenkilökunnan joukkue. Puolustusvoimien henkilökunnan joukkueen Pasi Järvinen vannoi makkaran nimiin.

Ryyditetään pyree sillä tavalla että lähtee kielet suusta.

Pasi Järvinen

– Tehdään herkullista siskonmakkarakastiketta, jolla ryyditetään pyree sillä tavalla, että lähtee kielet suusta.

Järvisen joukkueen bataatti-porkkana-perunapyree ja siskonmakkarakastike vetikin voiton täpärässä kilpailussa. Luutnantti suhtautui menestykseen tyynesti.

– Tehtiin parhaamme ja katsottiin, mihin se riittää. Nyt riitti tähän.

Leijona Cateringin keittiömestari Jaakko Sauvola myöntää kisan ratkettua toivoneensa siskonmakkara-annoksen voittoa, koska se soveltuu hyvin varusmiesten ruuaksi myös kenttäolosuhteissa. Sauvola lupaakin, että jo nykyiset varusmiehet pääsevät joukolla maistelemaan Kuopion kokkisodan voittanutta annosta kiertävällä ruokalistalla.

Suomalaisille varusmiehille tarjotaan palveluksen aikana neljä ateriaa päivässä. Tavoitteena on mahdollisimman kodinomainen, maistuva, terveellinen ja kotimaisista raaka-aineista tehtävä ruoka. Eineksistä ja puolivalmisteista luovuttiin äskettäin kokonaan, ja laitoskeittiömäisyyttä vältetään muutenkin.

Suosikkiruokia ovat edelleen vanha kunnon hernekeitto, lihapullat ja kana- sekä pastaruuat. Varusmiesten ruuasta vastaa nykyisin Leijona Catering.

Lue seuraavaksi