Viron ilmavoimien komentaja: Virolaisten rasistien käytös liittolaisia kohtaan hävettää

Viron ilmavoimien komentajan mukaan tummaihoisia amerikkalaissotilaita pilkataan Tallinnassa. Amerikkalaiset ovat Viron Nato-liittolaisia.

Kuva: Yle

Viron ilmavoimien komentaja, eversti Jaak Tarien on Facebookissa kertonut häpeävänsä maanmiestensä puolesta, koska Viroa puolustamaan tulleet sotilaat joutuvat rasististen hyökkäysten kohteeksi. Asiasta kertoo virolainen Delfi-uutissivusto.

Virossa on toistuvasti harjoittelemassa Yhdysvaltain joukkoja – parhaillaankin laivue A-10 -rynnäkkökoneita ja niiden lentäjiä ja maahenkilökuntaa. Tarien kertoo kysyneensä amerikkalaisten komentajalta, miltä Virossa olo tuntuu.

Tämä oli kehunut Viroa, mutta kertonut myös, että ihonväriltään virolaisista poikkeavia sotilaita kohdellaan kaupungilla huonosti. Eversti Tarienin mukaan hänelle kerrotiin, että tummaihoiset amerikkalaissotilaat saavat Tallinnassa usein sietää sanallisia ja fyysisiäkin hyökkäyksiä.

Tarien totesi, että tämä on erityisen hävettävää, koska amerikkalaiset ovat suojaamassa Viron itsenäisyyttä. Tarien kysyy, ovatko pilkkaajat valmiita vaarantamaan henkensä Viron edestä, niin kuin liittolaissotilaat ovat.