Nokian voitto odotuksia parempi – liikevaihto laski hiukan

Nokia Networksin kulunut vuosineljännes oli niin hyvä, että yhtiö pystyy nostamaan arviotaan verkkoliiketoiminnan koko vuoden näkymistä.

talous
Nokian pääkonttori Espoossa
Vesa Moilanen / Lehtikuva

Nokian kolmannen vuosineljänneksen tulos oli 475 miljoonaa euroa. Vuosi sitten samaan aikaan tämä ns. ei–IFSR-voitto ylsi 457 miljoonaan euroon. Keskimäärin markkinoilla oli odotettu hieman reilun 400 miljoonan euron voittoa.

Sen sijaan yhtiön liikevaihto laski viime vuoden heinä-syyskuusta 3,036 miljardiin. Liikevaihdon odotettiin kipuavan jopa 3,38 miljardiin. Vuosi sitten samaan aikaan liikevaihtoa kertyi 3,09 miljardia euroa.

Yhtiön sisällä Nokia Networksin liikevaihto oli heinä-syyskuussa 2,877 miljardia euroa. Viime vuodesta liikevaihto laski kaksi prosenttia, mutta nousi huhti-kesäkuun jaksosta viisi prosenttia. Ilman valuuttakurssien muutoksia liikevaihto olisi laskenut noin 11 prosenttia viime vuoden lukemista. Liikevoittoa Networks teki 391 miljoonaa euroa.

Nokia Networksin liikevaihdossa näkyy Kiinan merkitys.

Nokian koko yhtiön koko alkuvuoden liikevaihto kipusi kahdeksan prosenttia 8,890 miljardiin euroon viime vuoden 8,253 miljardista eurosta.

Etenemistä ja saavutuksia

Toimitusjohtaja Rajeev Suri typisti menneen vuosineljänneksen kahteen sanaan; etenemiseen ja saavutukseen. Tällä hän tarkoitti Alcatel-Lucent -kaupan loppuunsaattamista ja kaikkien liiketoimintojen vahvaa tulosta. Kohokohtana hän pitää Networksin tulosta.

Surin mukaan Nokia Networksin tulos oli jopa niin hyvä, että yhtiö pystyy nostamaan arviotaan verkkoliiketoiminnan koko vuoden näkymistä.

Samalla Suri kertoi Technologies-liiketoimintojen liiketuloksen vankkuudesta ja patenttilisenssitulojen kasvusta viime vuoteen verrattuna. Suri lupasi myös, että Nokia julkaisee selvästi odotetun OZO-virtuaalitodellisuuskameran jo tämän vuoden aikana.