1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. media

Mediakonserni Sanoman tulos parani hivenen

Sanoma Media Finlandia ja konsernin tukitoimintoja koskeneet yt-neuvottelut loppuivat viime viikolla. Sanoman toimitusjohtaja kertoo yhtiön keskittyvän tulevaisuudessakin "kustannuksia pienentäviin innovaatioihin koko konsernissa".

media
Sanomatalo
Jussi Nukari / Lehtikuva

Mediakonserni Sanoman liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä oli heinä–syyskuussa 62,5 miljoonaa euroa. Summa on liki sama kuin vuosi sitten vastaavana aikana, jolloin se oli 62,1 miljoonaa euroa.

Yhtiön liikevaihto puolestaan hupeni 458,8 miljoonaan euroon viime vuoden kolmannen neljänneksen 477,8 miljoonasta eurosta.

Sanoman toimitusjohtajana lokakuun alussa aloittanut Susan Duinhoven kehuu yhtiön tiedotteessa Media Finland -liiketoimintayksikön verkko- ja mobiilimainonnan ja digitaalisten tilausten kasvua sekä Helsingin Sanomien vakaata kehitystä. Media Finlandia ja konsernin tukitoimintoja koskeneet yt-neuvottelut loppuivat viime viikolla ja yhtiö ilmoitti yli 200 työpaikan katoamisesta.

Konserni on perustellut neuvottelujen olleen osa elokuussa aloitettua 50 miljoonan euron säästöohjelmaa.

– Keskitymme myös tulevina vuosina kustannuksia pienentäviin innovaatioihin koko konsernissa, Duinhoven muotoilee tiedotteessa.

Sanoma on markkinajohtaja Suomessa ja Hollannissa. Viime vuonna konsernin liikevaihto oli 1,9 miljardia euroa. Tänä vuonna yhtiö uumoilee liikevaihdon pienenevän saman verran kuin viime vuonna, jolloin liikevaihto kutistui melkein neljä prosenttia.

Lue seuraavaksi