Pakkasukko siirtyy viikolla – yleisön ei tarvitse valita festivaalien välillä

Lapin bluesihmiset ovat sydäntalvella joutuneet valitsemaan peräti kolmen eri musiikkitapahtuman välillä. Tänä vuonna Kemin perinteinen Pakkasukko Blues & Jazz siirtyy omalle viikolle, eikä yleisön huomiosta tarvitse enää niin paljon kilpailla.

musiikki
Zoe Gilby ja Andy Champion hotelli Merihovin lavalla
Zoe Gilby ja Andy Champion hotelli Merihovin lavalla vuoden 2014 Pakkasukossa.Laura Valta / Yle

Kemissä järjestetään tänä vuonna 11. Pakkasukko Blues & Jazz -festivaali. Aiempina vuosina tapahtuma on järjestetty tammikuun viimeisellä viikolla, jolloin on paljon myös muita tapahtumia pohjoisessa.

– Tammi-helmikuun vaihteeseen osuu kolme musiikkifestivaalia. Tänä vuonna Pakkasukko siirtyy viikolla eteenpäin ja tavoittelemme omaa viikonloppua, sanoo Kemin Rytmimusiikin Ystävät ry:n promoottori Tuomas Laajoki.

Pakkasukko festivaali järjestetään siis 3.-7. helmikuuta. Laajoki ei paljasta vielä artistikiinnityksiä, mutta lupaa, että kovia nimiä on taas luvassa.

– Suomen kärkikastia on tulossa ja myös ulkomailta tulee vieraita, ainakin Saksasta ja Amerikasta. Nimiä en halua vielä paljastaa, Laajoki sanoo.

Lapin bluesputkesta haaveillaan

Laajoki sanoo, että pohjoisessa on puhuttu myös laajemmasta yhteistyöstä.

– Meillä on hyvä yhteishenki ja olemme pohtineet, että mitä jos tulevaisuudessa olisi viikon mittainen Lapin bluesputki Ylläksen ja Kemin yhteistyössä, Laajoki väläyttää.