1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kirkkoherrasta Turun positiivisin – pakolaiset, mopopojat ja dancemessuilijat sydäntä lähellä

Kirkkoherra Jouni Lehikoinen on persoonallaan lisännyt myönteistä suhtautumista kirkkoa kohtaan. Hän on tehnyt turkulaisesta Mikaelinseurakunnasta valtakunnallisestikin tunnetun.

Kuva: Jarkko S. Laitinen / Yle

Turun positiivisimmaksi henkilöksi vuonna 2015 on valittu kirkkoherra Jouni Lehikoinen.

– Lehikoinen on Mikaelinseurakunnan toiminnalla luonut myönteistä ja positiivista ilmapiiriä kirkkoa kohtaan. Omalla persoonallaan hän on avannut uusia yhteistyökuvioita kirkon ja kolmannen sektorin toimijoiden välille. Hän on myös tehnyt Mikaelinseurakunnasta valtakunnallisesti tunnetun, perustelee raati valintaa.

Erityisesti vähäosaisten parissa tehtävä ruokakassitoiminta ja avustustyö ovat Lehikoisen sydäntä lähellä. Inhimillisiä arvoja puolustaessaan hän on myös tarjonnut seurakunnassaan turvapaikan karkotusuhan alaisille pakolaisille.

Lähelle kansaa menevien tapahtumien lista on pitkä.

– Papit baanalla, yleisöluistelut ja nuorten aikuisten teatterikutsut ovat olleet tavoittavia toimintoja. Mikaelinkirkossa on järjestetty uudenlaisia jumalanpalveluksia, muun muassa metalli-, punk-, pop- ja dance -messuja sekä yhteiskunnallisia keskusteluiltoja, Kirkko-areenoita. Erityisnuorisotyön parissa Lehikoinen on järjestänyt nuorten remppa- ja mopokerhoja. Mikaelinseurakunta on näkynyt turuilla ja toreilla, kapakoissa ja messuilla sekä jokirannan motoristitreffeillä ja kiekkokaukaloissa, valintaraati luettelee.

Myös Naantalille ja Turun ympäristökunnille omat positiivisimmat

Vuoden positiivisimmaksi naantalaiseksi on valittu kaksi henkilöä: Naantalin vieravenesataman puuhamiehet Miska Pekkola ja Petri Silvo.

Vuoden positiivisimman ympäristökuntalaisen tittelin sai Paattisten, Loimaan, Martin, Kustavin ja Ruskon kirkonmiesten yhteinen orkesteri Viis Papeista.

Positiivisimmat henkilöt valitsee Positiivarit. Turun seudun valitsijaraadin puheenjohtajana toimi Pentti-Oskari Kangas.