1. yle.fi
  2. Uutiset

Ylen partahaaste villitsi: Näin näyttäviä ovat suomalaismiesten parrat

Partamiehet kantavat turpajouhensa ylpeydellä. Moni kertoo parran olevan elämäntapa, eikä elämää ilman naamakarvoja voisi edes kuvitella. Katso koosteestamme upeat partaselfiet, joita miehet kuvasivat itsestään.

ilmiöt
Partaa kammataan.
Hanna Lumme / Yle

Pyysimme miehiä ottamaan partaselfien ja kertomaan, mitä parta heille merkitsee. Toistasataa miestä innostui kuvaamaan partansa ja perustelemaan, miksi parta on ja pysyy.

Poimimme näyttävimmät parrat tähän artikkeliin kuvina. Alle on koostettu myös perusteita parrakkuudelle ja miesten kuvauksia siitä, miksi he ovat parrakkaita.

Moni mies kertoo, että parta on ennen kaikkea elämäntapa.

Jokaisen miehen tulisi edes kerran kokeilla, miltä näyttää parran kanssa.

Minulla on aina ollut jonkinlainen parta. En osaa enää kuvitella, miltä näyttäisin ilman sitä, enkä halua ottaa selvää.

Kahta en vaihda, toinen on parta. Elämäntavaksikin voi kutsua. Ainahan sitä saa olla sutimassa, mutta on se sen arvoista.

Miehet innostuvat myös vitsailemaan naamakarvoituksestaan.

Tätä naamaa ei talvisin palele.

Parta on monelle tärkeä osaa ulkonäköä ja identiteettiä.

Ilman partaani minä en ole minä.

Minulla on parta, koska koen sen olevan kiinteä osa persoonaani. Se ei siis suoranaisesti liity edes muoti-ilmiöön. Parta on ehdottomasti iloinen ja rento asia.

Parta tuo ystäviä

Parta on auttanut myös uusien ystävyyssuhteiden solmimisessa. Parta yhdistää.

Välillä minulle ehdotetaan ajamaan parta pois, että näyttäisin nuoremmalta, mutta ei minulla ole tarvetta näyttää nuoremmalta. En olisi koskaan uskonut, että partani avulla saan uskomattomia ystäviä.

Komea parta ei synny itsestään. Joukkoistukseen mukaan lähteneet kertovat, että parran sukiminen ja vahaaminen vievät aikaa.

Oli lapsuudesta saakka selvää, että kasvatan aikuisena parran. Koin silloin parrakkaat miehet auktoriteettia huokuvina turvallisina isähahmoina ja halusin itsekin tulla sellaiseksi. En voisi ajatella ajavani partaa pois, niin olennainen osa persoonaa siitä on tullut. Joskus unissani ajan parran pois ja katselen sitten kyynelsilmissä peilikuvaani. Herättyäni iloitsen, että se oli vain painajaisuni.

Olen siunattu hyvällä parrankasvulla, mutta parran laittaminen vie enemmän aikaa ja tuotteita kuin sileä leuka. Mullakin on fööni, suoristusrauta, shampoo, kaksi hoitoainetta, pari öljyä ja kosteusvoide säännöllisessä käytössä.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue seuraavaksi