Kotka tuomitsee poliitikon jakaman konepistoolikuvan

Kotkan kaupungin johto painottaa kannanotossaan tuomitsevansa rasismin, väkivallan ja väkivallalla uhkaamisen kaikissa muodoissaan.

Kotimaa
Kotkan kaupungintalo.
Maija Tuunila / Yle

Kotkan kaupunki tuomitsee kaupunginvaltuutettu Mertsu Merivirran (ps.) avoimilla Facebook-sivuilla julkaistun kuvan ja siinä olevan maahanmuuttajavastaisen tekstin.

Merivirta jakoi keskiviikkona Facebookissa kuvan konepistoolista, jonka yhteydessä on maahanmuuttajia uhkaava teksti.

Kotkan kaupungin johto muistuttaa tiedotteessaan, että ihmisten syrjintä ja vastakkainasettelu ei ole hyväksyttävää. Sen mukaan suvaitsevaisuuden ja yhteisvastuun merkitys on korostunut pakolaiskriisin seurauksena kun uuteen kielelliseen ja kulttuuriseen ympäristöön saapuu paljon omilta kotiseuduiltaan paenneita ihmisiä.

– Tulijat on aina kohdattava inhimillisesti. Teemme töitä sen eteen, että Kotkaan saapuvat maahanmuuttajat ja turvapaikanhakijat kokevat olonsa turvalliseksi ja tervetulleiksi ja heidän kotouttamisensa onnistuu nopeasti. Ihmisten välistä yhteisymmärrystä ja lähimmäisistä välittämistä on korostettava kouluissa, kodeissa, työpaikoilla ja harrastustoiminnassa, tiedotteessa sanotaan.

Kaupunki vaatii, että rasismiin pitää puuttua heti.

– Jokaiseen rasistiseen tekoon ja uhkaukseen on puututtava välittömästi ja väkivallan suhteen on oltava nollatoleranssi.