1. yle.fi
  2. Uutiset

Porissa pääsee hautaan vaikka Mekkaan päin – kaikki uskonnot ovat tervetulleita

Hautausmaat ovat Porissa avoinna vainajille uskonnosta riippumatta. Kaupungissa on varauduttu eri uskontoa tunnustavien vainajien vastaanottamiseen. Esimerkiksi toivomus Mekkaan päin hautaamisesta ei tuota ongelmia.

hautausmaat
Käppärän haustausmaan kappeli
Jari Pelkonen / Yle

Porin Käppärän hautausmaalle on haudattu pääasiassa kristittyjä. Kristinusko ei kuitenkaan ole edellytys hautapaikan saamiselle.

– Tänne voidaan haudata uskonnosta riippumatta, kertoo hautausmaan työnjohtaja Esa Palomäki.

Muslimeille ilmansuunta on tärkeä

Esa Palomäen mukaan muslimeille sopivin leposija voisi olla Porissa metsähautausmaa.

– Jos haudan haluaa Mekkaan päin, niin se onnistuu metsähautausmaalla, jossa haudat ovat ympyrän muodossa. Näin saadaan ilmansuuntakin oikein.

Ei tarvitse tunnustaa mitään uskontoa

Haudan saa myös sellainen, joka ei tunnusta mitään uskontoa.

– Metsähautausmaalla on ollut tunnuksettomien hautausmaa jo kymmeniä vuosia. Sinne on haudattu tosin vasta yksi henkilö. Enempää ei ole ollut tarvetta, Esa Palomäki kertoo.

Hänen mukaansa Porin hautausmailla on vielä tilaa vainajille. Esimerkiksi Käppärän hautausmaalla on runsaat 27 000 hautapaikkaa. Niistä vapautuu seurakunnalle Palomäen mukaan vuosittain useita satoja.

– Osan omaiset antavat seurakunnalle itse ja osa vapautuu, koska omaisia ei ole enää jäljellä. Käppärässä on tilaa vielä vuosikymmeniksi eteenpäin.

Lue seuraavaksi