1. yle.fi
  2. Uutiset

Martti Ahtisaari vierailee Rovaniemellä

Presidentti Martti Ahtisaari vierailee Rovaniemellä 12. marraskuuta. Ahtisaari delegaatioineen vierailee Lyseonpuiston lukiossa, Vaaranlammen koululla ja Lapin yliopistolla.

Kotimaan uutiset
Martti Ahtisaari.
Martti Ahtisaari.Kalevi Rytkölä / Yle

– Esittelemme presidentti Ahtisaarelle Vaaranlammen koululla käytettävää vertaissovittelua. Siinä käsitellään pieniä nahisteluja, jotka eivät täytä kiusaamisen kriteereitä. Koululaiset sovittelevat riidan ja tekevät sopimuksen sen lopettamiseksi. Sopimuksen noudattamista seurataan, Vaaranlammen koulun vs. rehtori Jari Paksuniemi sanoo.

– Lyseonpuistossa on sovittelujuhla, jossa palkitaan oppilaita. Lisäksi demonstroimme presidentti Ahtisaarelle sovittelutilanteen, Lyseonpuiston lukion rehtori Jorma Hämäläinen sanoo.

Lyseonpuiston lukio on tuttu Martti Ahtisaaren puolisolle Eeva Ahtisaarelle, joka on aikanaan työskennellyt koulussa opettajana. Eeva Ahtisaari on delegaation mukana Rovaniemellä.

Lapin yliopistolla on yleisötilaisuus kello 14.30 lähtien. Tutkija Tapio Nykänen haastattelee Ahtisaarta ja ohjelmassa on paneelikeskustelu. Ahtisaari tapaa yliopistolla myös veteraaneja.

Tilaisuus päättyy Rovaniemen kaupunginjohtajan Esko Lotvosen tervehdykseen ja sovinnon kyyhkyn luovutukseen Tampereen kaupungin edustajille. Paikalla julkaistaan myös presidentti Ahtisaaren ja joulupukin rauhanneuvotteluvideo.

Vierailun myötä Ahtisaari-päiviä vietetään ensi kertaa Lapissa. Ahtisaari-päiviä järjestää CMI (Crisis Management Initiative). CMI on suomalainen järjestö, joka ratkaisee ja ehkäisee väkivaltaisia konflikteja. Ahtisaari-päiviä tukee ulkoministeriö.

Lue seuraavaksi