1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. elokuvat

Bondin maine ei takaa menestystä pienessä teatterissa – kotimaiset suositumpia

Uusin James Bond -elokuva saa ensi-iltansa tänään. Sen odotetaan nousevan maailmanlaajuiseen yleisömenestykseen ja suosio lienee taattu myös pienemmissä elokuvateattereissa. Esimerkiksi Harjavallassa Bond on perinteisesti toimintaelokuvien ykkönen, mutta toiminnan mies kalpenee silti kotimaisille tähdille.

elokuvat
Tyhjä elokuvateatteri
Juha-Pekka Inkinen / YLE

Matti Hautala on pyörittänyt Kino-Huovin elokuvateatteria Harjavallassa jo 37 vuotta. Pienessä elokuvateatterissa odotetaan tänään ensi-iltansa saavaa Bond-elokuvaa innolla, mutta ei mitenkään erityisen suurin odotuksin.

– Toimintaelokuvien lajissa Bond on ykkönen, mutta muuten se ei näyttele meillä kovin suurta osaa. Esimerkiksi jos ajattelee aikoinaan esitettyjä Turhapuro-elokuvia, Bond ei pääse läheskään samaan luokkaan, Hautala kertoo.

Sijainti vaikuttaa yleisön jakautumiseen

Matti Hautalan mukaan erityisesti kotimaiset elokuvat ovat edelleen suosiossa. Teatterin sijainti puolestaan vaikuttaa katsojakunnan jakautumiseen.

– Olemme niin lähellä Poria, että meillä käy lähinnä aikuisväestöä. Lapsille tarkoitetut elokuvat ovat myös suosittuja.

Pieni elokuvateatteri on pärjännyt sijainnistaan huolimatta Porin varjossa hyvin.

– Sillä täällä varmaan pärjää, että hinnat ovat halvemmat, mutta nykytekniikka on aika lailla sama kaikilla, Hautala pohtii.

Lue seuraavaksi