Hyppää sisältöön

Bondin maine ei takaa menestystä pienessä teatterissa – kotimaiset suositumpia

Uusin James Bond -elokuva saa ensi-iltansa tänään. Sen odotetaan nousevan maailmanlaajuiseen yleisömenestykseen ja suosio lienee taattu myös pienemmissä elokuvateattereissa. Esimerkiksi Harjavallassa Bond on perinteisesti toimintaelokuvien ykkönen, mutta toiminnan mies kalpenee silti kotimaisille tähdille.

Kuva: Juha-Pekka Inkinen / YLE

Matti Hautala on pyörittänyt Kino-Huovin elokuvateatteria Harjavallassa jo 37 vuotta. Pienessä elokuvateatterissa odotetaan tänään ensi-iltansa saavaa Bond-elokuvaa innolla, mutta ei mitenkään erityisen suurin odotuksin.

– Toimintaelokuvien lajissa Bond on ykkönen, mutta muuten se ei näyttele meillä kovin suurta osaa. Esimerkiksi jos ajattelee aikoinaan esitettyjä Turhapuro-elokuvia, Bond ei pääse läheskään samaan luokkaan, Hautala kertoo.

Sijainti vaikuttaa yleisön jakautumiseen

Matti Hautalan mukaan erityisesti kotimaiset elokuvat ovat edelleen suosiossa. Teatterin sijainti puolestaan vaikuttaa katsojakunnan jakautumiseen.

– Olemme niin lähellä Poria, että meillä käy lähinnä aikuisväestöä. Lapsille tarkoitetut elokuvat ovat myös suosittuja.

Pieni elokuvateatteri on pärjännyt sijainnistaan huolimatta Porin varjossa hyvin.

– Sillä täällä varmaan pärjää, että hinnat ovat halvemmat, mutta nykytekniikka on aika lailla sama kaikilla, Hautala pohtii.

.
.