Pula polkupyöristä pysäytti Norjaan pyrkivät turvapaikanhakijat Venäjälle

Uutistoimisto Reutersin haastatteleman pyöriä välittävän nimettömän lähteen mukaan paikalliset kaupat on ostettu tyhjiksi.

turvapaikanhakijat
Polkupyöriä Storskogin raja-asemalla.
Turvapaikanhakijoiden Storskogin raja-asemalle hylkäämiä polkupyöriä. Norjan ja Venäjän rajasopimuksessa edellytetään rajan ylitystä ajoneuvolla.Tore Meek / EPA

Venäjän ja Norjan välisen rajan polkupyörillä ylittävien turvapaikanhakijoiden määrä on ilmeisesti vähentymässä toistaiseksi. Uutistoimisto Reutersin haastatteleman nimettömänä pysyvän lähteen mukaan turvapaikanhakijoita on jäänyt jumiin Pohjois-Venäjän Norilskiin, sillä polkupyörät ovat loppuneet.

Pyöriä kaupunkiin saapuville syyrialaisille ja muille turvapaikanhakijoille välittävän venäläisen mukaan Norilskin kaupoista ei enää löydy polkupyöriä.

– Täällä on yli 500 syyrialaista ja heitä tulee lisää. Yksikään taksi tai bussi ei vie heitä Norjaan, lähde sanoo.

Venäjältä Pohjois-Norjaan saapuvien turvapaikanhakijoiden määrä on kasvanut huomattavasti lokakuun aikana. Poliisin mukaan tämän vuoden aikana yhteensä noin 2 300 ihmistä on hakenut turvapaikkaa Storskogin raja-asemalla Norjan ja Venäjän rajalla. Suurin osa saapujista ylittää rajan pyörällä, koska Venäjän ja Norjan rajasopimus kieltää rajan ylittämisen jalkaisin.

Lähteet: Reuters