1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. kekri

Kekrijuhlassa juostaan ja kannetaan sohvaa

Kajaanijoen rantamaisemiin on luvassa tapahtumarikas lauantai, kun Kekri-juhlan yhteydessä juostaan hyväntekeväisyyden nimissä, kannetaan leikkimielisesti sohvaa ja avataan uusi Kyynäspäänniemen kävelysilta.

Kuva: Miia Roivainen / Yle

Tuikkujuoksun myötä tehdään hyväntekeväisyyttä, koska tapahtuman tuotto menee lyhentämättömänä Nenäpäivä-keräykseen. Juoksun järjestelyistä vastaa Kainuun Liikunta.

Tapahtuman ideana on hölkätä tai kävellä tunnin ajan ulkotulilla merkittyä reittiä pitkin Kajaanijoen rantamaisemissa. Hyväntekeväisyystapahtuma päättyy Kyynäspäänniemen sillan avajaisiin ja jatkuu siitä edelleen perinteisellä kekripukin poltolla. Osallistujat lahjoittavat juoksureitille lähtiessään parhaaksi katsomansa summan.

Juoksutapahtuman yhteydessä järjestetään myös haaste, jossa Superjymy, Kajaanin Haka ja Papas ottavat toisistaan mittaa sohvan kantamisen kierrätyskisassa. Joukkueet kantavat vuorollaan Nenäpäivä-sohvaa koko noin 1,4 kilometrin mittaisen juoksureitin matkan verran.

Kajaanissa linnanraunioilla lauantaina järjestettävän Kekri-juhlan yhteydessä vietetään myös uuden Kyynäspäänniemen kävelysillan avajaisia.