Anttilan parkkihallin remontti osin ohi – kattotyöt jatkuvat vielä

Kuukausia kestänyt Anttilan parkkihallin remontti Kokkolan keskustassa on jo osin paketissa. Hallin kolme ensimmäistä kerrosta avataan autoilijoille sunnuntaina.Työt jatkuvat ylemmissä kerroksissa marraskuun lopulle.Töiden vuoksi suljettuna olleita katuosuuksia on jo avattu liikenteelle.

pysäköintialueet
Anttilan  parkkihallin kattotyöt, katolla miehiä, kuvassa näkyy myös osa nosturin puomia
Minna Mustonen / Yle

Parkkitalo on yksi Kokkolan vanhimpia, siinä on 150 paikkaa, joista alkuvaiheessa saadaan käyttöön 90. Alkukesästä alkaneet työt ovat viivästyneet rakenteissa piilleiden yllätysten vuoksi.

– Olemme joutuneet korjaamaan betonirakenteita. Olemme joutuneet vaihtamaan ylimääräisenä työnä tukipalkkeja, jotka ovat pahasti syöpyneet. Siinä on mennyt pari kuukautta, sanoo urakoitsija Jussi Salonen.

Parkkihallissa on tehty pintaremonttia, mutta päätyö on ollut rakenteiden korjaaminen, muutamia ontelolaattoja on vaihdettu, sanoo Salonen.

– Suuri uudistus on myös se, että nyt halliin tulee katto, lunta ei enää tule .

Korjaustyöt eivät tuo lisää tilaa, ramppien korkeudet ja leveydet ja parkkiruutujen määrä pysyy ennallaan.

Hallin sijainti keskellä kaupunkia on tuonut omat haasteensa.

– Kyllä liikenteen kanssa on ollut ongelmia, tilaa ei ole. Välillähän olemem joutuneet sulkemaan katuja, ja onneksi ei ole sattunut mitään ihmeellisempää. Ihmiset ovat ymmärtäneet asian. Välillä on joku käynyt katselemassakin, että milloin tänne pääsee.

Tällä hetkellä kattotyöt ovat kesken, puolet katosta on valmistunut ja nyt kesken olevat parkkitasot valmistuvat marraskuun aikana.