1. yle.fi
  2. Uutiset

Palomiehet saivat kasan lämpimiä sukkia – salaperäinen lahjoittaja hämmentyi suosiosta

Pienetkin teot voivat kasvaa suuriin mittoihin, kun hyvä mieli leviää eteenpäin. Porilaisnainen arveli villasukille olevan käyttöä pelastuslaitoksella ja lahjoitti palomiehille kasan saapassukkia. Satakunnan pelastuslaitos etsi hyväntekijää Facebookissa ja valtavan huomion saanut päivitys auttoi hämmentyneen neulojan jäljille.

Kotimaan uutiset
villasukkia ja palomiehiä
kuvakaappaus Satakunnan pelastuslaitoksen Facebook-sivuilta

Palomiehet ja saapassukat kuuluvat yhteen. Satakunnan pelastuslaitokselta kerrotaan, että palomiehet kuluttavat joskus jopa sukkaparin talvessa jokainen. Joku puolestaan muistelee käyttäneensä samoja vanhoja rikkinäisiä sukkia jo vaikka kuinka pitkään. Porissa palomiesten varpaat pysynevät ainakin tänä talvena lämpiminä.

– Olimme todella yllättyneitä, kun tänne saapui nainen villasukkapinon kanssa. Hän oli lukenut netistä, että täällä tarvitaan saapassukkia. Emme me niitä mitenkään pyytäneet. Hän ihan oma-aloitteisesti halusi kutoa sukat palomiehille, kertoo pelastuslaitoksen some-päivityksiä tekevä Jenni Koskialho.

Facebook vei mediamylläkkään

Satakunnan pelastuslaitoksella oltiin niin häkeltyneitä tilanteesta, että lahjoittajan nimi jäi kysymättä. Häntä alettiinkin etsiä Facebookin avulla.

– Sieltä me hänet sitten löysimme. Tällä hyväntekijällä on omien sanojensa mukaan neuloosi. Hän kutoo niin paljon sukkia, että perhe hukkuu niihin, ellei niitä saa muille lahjoitettua, Jenni Koskialho kertoo.

Sukkien kutoja on kommentoinut pelastuslaitoksen päivitystä Facebookissa, mutta ei halua tulla asian kanssa julkisuuteen.

– Hän on aika hämmentynyt kaikesta huomiosta. Taisi tulla melkoisena yllätyksenä mediamylläkkä. Mutta oikeaan osoitteeseen sukat tulivat ja olemme niistä hyvin kiitollisia, Koskialho kertoo.

Lue seuraavaksi