Poliisi varoittaa: Vääriä kaksikymppisiä liikkeellä Helsingissä

Helsingissä on poliisin mukaan liikkeellä väärennettyjä 20 euron seteleitä. Tähän mennessä seteleitä on löytynyt parikymmentä.

Kuva: Poliisi

Helsingissä liikkuu todennäköisesti Etelä-Euroopasta peräisin olevia väärennettyjä 20 euron seteleitä.

Poliisin tietoon on tullut muutama tapaus, jossa todennäköisesti ulkomaalaiset henkilöt ovat maksaneet ostoksensa keskustan alueella väärennetyillä seteleillä.

Vääriä seteleitä on löytynyt muun muassa kaupoista, ravintoloista ja busseista.

– Yritykset huomasivat väärennökset rahan laskemisen yhteydessä. Yritysten kannattaakin kiinnittää nyt asiaan erityistä huomiota, kun kiireinen pikkujoulu- ja joulumyyntikausi on aluillaan, sanoo rikosylikonstaapeli Lauri Åberg Helsingin poliisilaitokselta.

Åbergin mukaan nyt liikkeellä olevat väärennetyt setelit tunnistaa liian näkyvillä olevasta vesileimasta setelin etupuolella. Setelin kääntöpuolen keskiosassa sijaitseva helmiäisnauha ei myöskään ole yhtä helmeilevä kuin oikeassa 20 euron setelissä. Helmiäisnauhan tulisi näkyä selvästi vain valoa vasten katsottaessa.

Poliisin mukaan väärät setelit eivät ole Suomessa kovin yleisiä. Helsingissä kirjataan väärennettyjä seteleitä keskimäärin yksi päivässä. Vääriksi epäillyt setelit pitää toimittaa poliisille tai pankkiin, josta se toimitetaan edelleen poliisille.