Pitkän linjan yrittäjyys ja onnistuneet sukupolvenvaihdokset palkittiin

Vuoden yrittäjäpalkinnot on jälleen jaettu. Meri-Lapissa voittajia oli monelta eri toimialalta. Voittajina oli kuljetusalan yrityksiä, LVI-kauppa, konditorio ja hotelli.

yrittäjyys
Pohjanrannan päärakennus remontissa.
Risto Koskinen / Yle

Vuoden yrittäjäpalkinnolla palkitaan vuosittain ansioituneita yrityksiä ja yrittäjiä. Diplomin saajat päätetään paikallisissa yrittäjäyhdistyksissä.

Torniossa tämänvuotinen yrittäjäpalkinto myönnettiin Osmo ja Raimo Herajärvelle Herajärven Kuljetus Oy:lle.

– Myöntämisperusteina olivat monet asiat. Kyseessä on pitkän linjan torniolainen yritys, jossa on tehty useampi onnistunut sukupolvenvaihdos, Tornion yrittäjät ry:n puheenjohtaja Maria Keskimaunu kertoo.

Tornion yrittäjät halusivat nostaa jalustalle yrityksiä, jotka pyrkivät kasvun lisäksi löytämään yritykselle jatkajan.

– Onhan se mukavaa kun vuosien työ palkitaan. Kyllä tämä oli meille molemmille aika yllätys. Harvoin Suomessa kehutaan ihmistä ja ainahan se palkitseminen tuntuu hyvältä, Osmo Herajärvi pohtii.

Herajärvi on työskennellyt veljensä Raimon kanssa yrityksessä 1970-luvulta lähtien. Lähes 30 vuotta sitten he ostivat yrityksen itselleen ja nyt yritystä pyörittävät molempien pojat.

Keminmaan palkinto Pohjanrantaan

Minusta tämä kunnianosoitus on suunnattu koko henkilökunnalle. Kaikki työntekijät tekevät osansa yrityksen pyörittämisessä.

Mikko Lampela

Keminmaan yrittäjäpalkinnon sai Pohjanranta Oy. Keminmaan yrittäjät ry perustelee valintaansa pitkäaikaisella yritystoiminnalla, työllistävyydellä ja paikallisilla investoinneilla. Pohjanranta työllistää 40 ihmistä.

Palkinnon saaminen tuli Pohjanrannassakin yllätyksenä.

– Mukavahan tämä yllätys on. Minusta tämä kunnianosoitus on suunnattu koko henkilökunnalle. Kaikki työntekijät tekevät osansa yrityksen pyörittämisessä, toimitusjohtaja Mikko Lampela sanoo.

Syväkurusta Tervolan yrittäjäpalkittu

Tervolan palkinnon pokkasi kuljetusyritys Syväkuru Oy:n Pasi Syväkuru.

– Syväkuruhan on pitkän linjan yrittäjä jo toisessa polvessa. Hän on monipuolistamalla yrityksensä pitänyt sen hengissä, Tervolan yrittäjät ry:n puheenjohtaja Jorma Vaara.

Yrittäjänä Syväkuru on ollut lähes 20 vuotta. Alun perin yrityksen perusti hänen isänsä vuonna 1959.

– En minä tästä hämmentynyt ole, mutta ilahduin kyllä tällaisesta huomionosoituksesta, Pasi Syväkuru sanoo.

Vetreä Veittikoski on Simon yrittäjä

Simon vuoden yrittäjä on Erkki Veittikoski Lämpötalo Veittikoski Oy:stä.

– Hän on ollut pitkään alalla yrittäjänä ja kehittänyt toimintaansa. Eläkeiässäkin vielä on yrittäjänä ja vasta avannut verkkokaupankin, perustelee Simon yrittäjät ry:n puheenjohtaja Pertti Ylitalo.

Veittikoskella tulee ensi vuonna täyteen 40 vuotta yrittäjänä.

– No mikäs siinä, mukavahan semmoinen huomionosoitus välillä on. En itse niin kauheasti tätä odottanut, Erkki Veittikoski tuumii.

Miorita palkittiin Kemissä

Kemin yrittäjäpalkinnon sai Harri ja Sirpa Mäkelän Konditorio Miorita.

– Yrityksellä on kuitenkin pitkä historia 60-luvulta lähtien ja Miorita on osa monen kemiläisen arkea ja juhlaa. He tekevät pyyteetöntä työtä aktiivisina yrittäjinä ja ovat osana virkistämässä keskustaa, Kemin yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Anu Grönlund kertoo.

Toimitusharjoittelijat Jasmina Vaaraniemi ja Jenna Vuokila