Saarioisilla ulosmarssi Valkeakoskella

Saarioisten Valkeakosken tehtaan työntekijät ovat poissa töistä vastalauseena työnantajan sanelulle yt-neuvotteluissa, jossa 33 työpaikkaa on uhattuna. Ulosmarssi koskee noin 220 työntekijää.

Kotimaa

Saarioisten Valkeakosken ruokatehtaan työntekijät ovat marssineet ulos työpaikaltaan. Leipomossa työt ovat keskeytyksissä sunnuntai-iltaan ja lihatehtaalla ja kunnossapidossa tiistaihin saakka.

Työntekijät marssivat ulos vastalauseeksi työnantajan toiminnalle parhaillaan käynnissä olevissa yhteistoimintaneuvotteluissa, joissa Saarioisten Valkeakosken ruokatehtaan ja keskuslähettämön työntekijöistä 33 on irtisanomisuhan alla. Saarioisten yt-neuvotteluiden arvioidaan päättyvän marraskuun toisella viikolla.

Työnantaja ei ole ollut neuvotteluissa valmis etsimään vaihtoehtoja irtisanomisten välttämiseksi, kertoo Saarioisten Valkeakosken lihatehtaan työntekijöiden pääluottamusmies Lauri Niskanen.

– Työntekijät ovat esittäneet erilaisia vaihtoehtoja töiden järjestelyyn, jolla saataisiin toiminta sujumaan paremmin, mutta työnantaja on pysynyt omissa näkemyksissään järkähtämättömästi. Olemme esittäneet neuvotteluissa lomautuksia ja työjärjestelyjä, jotta työpaikkoja ei menetettäisi, mutta työnantaja on tyrmännyt työntekijäpuolen ehdotukset.

Niskasen mukaan työntekijät toivovat, että työnseisaus saisi työnantajan vielä harkitsemaan kantaansa ja työpaikat säilyisivät.

– Toivomme, että se toimisi herätteenä työnantajalle. Kuitenkin se on se porukka, joka tuotteet valmistaa ja joko tekee sen tuloksen tai ei tee.