1. yle.fi
  2. Uutiset

Pelastuneet sanovat Bukarestin yökerhopalon syttyneen pyrotekniikasta – ainakin 27 kuoli

Tulipalossa loukkaantui yli 160 ihmistä. Kellariklubilta pois tungeksivat ihmiset myös talloivat toisiaan. Paikalla oli silminnäkijöiden mukaan 300–400 ihmistä, suurin osa heistä nuoria aikuisia.

Ulkomaat
Ensihoitaja rauhoittelee yökerhopalon uhrin omaista sairaalan käytävällä Bukarestissa, Romaniassa.
Ensihoitaja rauhoittelee yökerhopalon uhrin omaista sairaalan käytävällä Bukarestissa, Romaniassa.Robert Ghement / EPA

Romanian pääkaupungissa Bukarestissa tapahtuneessa yökerhopalossa on kuollut ainakin 27 ihmistä ja loukkaantunut yli 160, viranomaiset kertoivat. Sairaalalähteiden mukaan noin 25 loukkaantunutta on yhä kriittisessä tilassa, joten uhriluku saattaa vielä nousta.

Onnettomuudesta pelastuneet ovat kertoneet romanialaisille medioille, että palo syttyi metalliyhtyeen konsertissa käytetystä pyrotekniikasta. Viranomaiset eivät ole vahvistaneet myöhään perjantaina alkaneen tulipalon syytä.

Pelastustöiden johtamisesta vastaava sisäministeriön virkamies Raid Arafat kertoi Britannian yleisradioyhtiö BBC:lle (siirryt toiseen palveluun), että tähän mennessä varmaa on vain se, että yökerhossa käytettiin pyrotekniikkaa ja palo alkoi sen jälkeen.

– Ihmisiä pyörtyi savun takia, paikalla oli täydellinen kaaos, ihmisiä tallautui, silminnäkijä Victor Ionescu kertoi Antena 3 -kanavalle uutistoimisto AFP:n mukaan.

Vain yksi uloskäynti auki

Useiden medioiden mukaan palon syttyessä Colectiv-yökerhossa vain yksi uloskäynti oli avoinna ja moni loukkaantui, kun pois pyrkivät ihmiset talloivat toisiaan. Yökerho sijaitsi kommunistiaikaisen tehdasrakennuksen kellarissa.

Konsertissa olleet sanoivat uutistoimistojen mukaan, että paikalla oli palon alkaessa 300–400 ihmistä, suurin osa heistä nuoria aikuisia. AFP:n mukaan myös yökerhossa esiintyneen bändin laulaja ja basisti ovat vakavasti loukkaantuneiden joukossa.

Erään sairaalan johtaja kertoi AP:lle, että hoidettavina on ollut 14–16-vuotiaita teinejä.

AFP:n mukaan sisäministeriön Arafat sanoi, että "tämä on lajinsa pahin tragedia", joka on ikinä sattunut Bukarestissa. Romanian presidentti Klaus Iohannis ilmoitti Facebookissa ottavansa osaa uhrien perheiden suruun ja harkitsevansa kansallisen surupäivän julistamista.

Bukarestilaisia on pyydetty luovuttamaan lauantaina verta loukkaantuneiden hoitoa varten.

Lähteet: AP, AFP, Reuters

Lue seuraavaksi