1. yle.fi
  2. Uutiset

Yle Moskovassa: Venäläinen turmakone kuului pienelle ja pahamaineiselle lentoyhtiölle

Egyptissä pudonneen turmakoneen omistaneella Kogalymavia-yhtiöllä on huono maine Venäjällä. Yhtiön lentokoneilla matkustaneet venäläiset arvostelevat yhtiön koneita huonokuntoisiksi ja lentäjiä ammattitaidottomiksi.

Ulkomaat
Kuvakaappaus Kogalymavia-lentoyhtiön nettisivustolta.
Kuvakaappaus Kogalymavia-lentoyhtiön nettisivustolta.Kogalymavia / Yle Uutisgrafiikka

Egyptin Siinailla pudonneen turmakoneen omisti pieni ja lähes tuntematon Kogalymavia-lentoyhtiö. Ensitietojen mukaan yhtiön omistuksessa olisi vain 5–8 lentokonetta, Ylen Moskovan-kirjeenvaihtaja Kerstin Kronvall kertoo.

Venäläiset ovat sosiaalisessa mediassa kritisoineet kärkevästi Kogalymavian toimintaa.

– Kommenteissa sanotaan, että yhtiön koneet ovat hyvin huonossa kunnossa. Myös lentäjien taitoja haukutaan, kirjeenvaihtaja Kerstin Kronvall kertoo.

Yhtiön päämaja sijaitsee Kogalymin kaupungissa läntisessä Siperiassa.

Myös venäläismediassa on vahvistettu, että Kogalymavian kone on pudonnut Egyptissä. Tiedotusvälineet arvioivat, että kaikki koneessa olleet yli 200 ihmistä olisivat kuolleet.

– Turman syytä ei ole kerrottu. Voi olla, että kone oli niin huonokuntoinen, että siihen tuli vika, Kerstin Kronvall arvioi Moskovasta.

Kronvallin mukaan Venäjällä ei ole spekuloitu mahdollisuudella, että kone olisi mahdollisesti ammuttu alas. Myös Egyptin turvallisuuslähteet ovat ilmoittaneet, että koneen ampumisesta alas ei ole merkkejä.

Airbus 321 -kone oli lentämässä Sharm el Sheikhin lomakohteesta Pietariin lauantaiaamuna. Yhteys koneeseen menetettiin parikymmentä minuuttia koneen nousun jälkeen.

Lue seuraavaksi