1. yle.fi
  2. Uutiset

Ikkuna paikattu teipillä, matkustajat rukoilivat ja huusivat – näin venäläiset jakavat kokemuksiaan turmayhtiöstä

Rytiseviä koneita ja sikamaista kohtelua, kertovat Egyptin turmakoneen omistaneen yhtiön koneilla matkustaneet venäläiset internetissä.

Ulkomaat
kuvakaappaus
Kuvakaappaus AviaOtzyv.ru -nettisivustoltaAviaotzyv.Ru / Yle Uutisgrafiikka

– Laskeutuessamme kummallakin kerralla kone heilui kummallisella tavalla ja matkustajat rukoilivat ja huusivat. Luultavasti nyt putosi juuri sama kone. Tämä on hirvittävää! Jelena-nimellä esiintyvä kirjoittaja arvosteli Kogalymavia-lentoyhtiötä lauantaina.

Kommentti on julkaistu lentomatkustamiseen erikoistuneella AviaOtsyv (siirryt toiseen palveluun)-nimisellä nettisivustolla, jossa venäläiset kertovat kokemuksiaan eri lentoyhtiöistä.

Sivustolla kirjoittajat arvostelevat ankarasti Kogalymavia-yhtiötä. Kriittistä palautetta on julkaistu kuukausittain kymmeniä kertoja jo ennen onnettomuutta.

Onnettomuuden jälkeen kymmenet kirjoittajat lähettivät sivustolle lisää arvosteluja Kogalymavian huonosta toiminnasta. Lauantai-iltana sivusto oli ilmeisesti kaatunut suuren kävijätulvan vuoksi.

Jelena-nimimerkin mukaan koneesta oli nousukiidon aikana kuulunut hyvin voimakas rytinä ja ilmassa oli ollut palaneen hajua. Rytinä oli hänen mukaansa jatkunut koko lennon ajan.

– Yhdessä Metrojetin koneessa ikkuna oli paikattu teipillä, Jelena jatkaa kritiikkiään AviaOtsyv-sivustolla.

Egyptin turmakoneen omistava Kogalymavia-lentoyhtiö tunnetaan myös Metrojet-nimellä.

"Kohtelu oli sikamaista"

– Kone oli hyvin pieni. Tuntui, kuin olisi ollut myrskyn keskellä, Oleg-nimellä esiintyvä kirjoittaja kertoo samalla AviaOtsyv-nettisivustolla.

Kirjoittaja on julkaissut arvostelunsa sivustolla runsas viikko sitten. Oleg suomii yhtiötä myös lentojen jatkuvasta myöhästelystä ja huonosta ruuasta lennoilla.

– Kohtelu oli sikamaista. Tällaista yhtiötä on vähintään sakotettava, Oleg kritisoi.

Netistä löytyy myös myönteisiä arvosteluja Kogalymaviasta, mutta suurin osa palautteesta on kielteistä.

– Tällä yhtiöllä en enää eläessäni lennä! Sergein nimellä esiintyvä kirjoittaja toteaa AviaOtsyv-sivustolla.

– Mikä edes saa ihmisiä lentämään tällaisella kummallisella yhtiöllä, kummastelee puolestaan Aljona Salmanova Twitter-viestipalvelussa.

Lue seuraavaksi