Kaasuhyökkäys ruotsalaisravintolassa kesken halloween-juhlien – neljä sairaalaan

Poliisin päivystävä päällikkö kertoo ruotsalaislehdille, että joku suihkutti kyynelkaasuksi tai pippurisuihkeeksi arveltua kaasua Kristinehamnin keskustassa sijaitsevassa ravintolassa.

Ulkomaat
Kartta
Yle Uutisgrafiikka

Ruotsin Kristinehamnissa neljä ihmistä joutui sairaalaan hengitysvaikeuksien vuoksi, kun tuntematon henkilö suihkutti kaasua ravintolan sisällä varhain sunnuntaina. Asiasta kertovat ruotsalaislehdet Nya Kristinehamns-Posten (siirryt toiseen palveluun) ja Expressen (siirryt toiseen palveluun).

Karlstadin poliisin päivystävä päällikkö Morgan Connedal kertoo Nya Kristinehamns-Postenille, että parikymmentä minuuttia ennen ravintolan sulkemisaikaa sisällä suihkutettiin kaasua, jota poliisi epäilee kyynekaasuksi, pippurisuihkeeksi tai vastaavaksi.

– Eräs nainen on kertonut, että noin 25-vuotias mies suihkutti hänen kasvoilleen [jotakin], Connedal sanoi Expressenille.

Poliisin mukaan neljä ihmistä vietiin sairaalaan hengitysvaikeuksien vuoksi ja ambulanssihenkilökunta hoiti ainakin neljää muuta paikan päällä. Myöhemmin myös kaksi ambulanssihenkilökuntaan kuuluvaa oli saanut oireita.

Paikalla ollut ravintolapäällikkö sanoo Expressenille, että kaasua suihkutettiin tanssilattian lähellä, missä lähes kaikki asiakkaat olivat pukeutuneet naamiaisasuihin.

Ravintola tyhjennettiin halloween-juhlijoista hyökkäyksen jälkeen. Connedal kertoi Expressenille, että aamulla ketään ei ollut pidätettynä.