1. yle.fi
  2. Uutiset

Siinain lentoturman uhreja etsitään entistä laajemmalta alueelta

Etsintöihin osallistuva sotilaslähde kertoo AFP:lle, että uhrien ruumiita etsitään 15 kilometrin säteeltä koneen hylystä. 224 ihmistä kuoli, kun Egyptin Sharm el Sheikhistä lähtenyt venäläinen matkustajakone putosi toistaiseksi tuntemattomasta syystä Siinain niemimaalla.

Ulkomaat
Lento-onnettomuudessa tuhoutunut venäläinen matkustajakone Siinain niemimaalla.
Venäläisen matkustajakoneen hylky löytyi Siinain niemimaalta lauantaina.EPA

Siinain lentoturman uhrien etsinnät jatkuvat aiempaa laajemmalla alueella, kertoo uutistoimisto AFP.

Toistaiseksi pelastustyöntekijät ovat löytäneet 163 ruumista, etsintöihin osallistuva egyptiläisupseeri kertoi AFP:lle. Hänen mukaansa etsintöjä päätettiin laajentaa 15 kilometrin säteelle koneen hylystä sen jälkeen, kun kolmivuotiaan tytön ruumis löytyi kahdeksan kilometrin päästä koneen maahansyöksypaikasta.

Egyptin Sharm el Sheikhistä lähteneessä venäläisessä matkustajakoneessa oli yhteensä 224 ihmistä, jotka kaikki kuolivat, kun kone putosi Siinain niemimaalle pian ilmaannousun jälkeen lauantaiaamuna.

Koneen maahansyöksyn syytä ei toistaiseksi tiedetä. Molemmat koneen mustista laatikoista on löydetty, ja Reutersin virkamieslähteiden mukaan egyptiläiset ja venäläiset tutkijat alkavat tutkia niitä vielä sunnuntaina.

Ääri-islamilainen Isis väittää pudottaneensa lentokoneen, mutta venäläiset ja egyptiläiset viranomaiset eivät pidä väitteitä uskottavina. Egyptin pääministerin mukaan kone lensi yli 9 000 metrin korkeudessa.

AFP:n haastattelemien ilmailualan asiantuntijoiden mukaan Isisin Siinailla toimivalla osastolla ei ole ohjuksia, joilla saisi pudotettua niin korkealla lentävän koneen.

Lähteet: AFP, Reuters

Lue seuraavaksi