Joutsenossa ollaan kriisiapuvalmiudessa – erillistä hartaustilaisuutta ei järjestetä ainakaan tänään

Lappeenrannan nuorisotoimi, Eksote, SPR:n vapaaehtoisten kriisiryhmä sekä Joutsenon seurakunta ovat laatineet suunnitelman kriisiavun järjestämiseksi Joutsenossa. Toistaiseksi yleistä kriisiaputoimintaa ei ole järjestetty.

Kotimaa
Poliisin eristämä alue -nauha
Kare Lehtonen/ Yle

Eksote on aloittanut kriisiavun antamisen Joutsenossa kirkon ja vapaaehtoisten avustuksella Joutsenossa.

Yhteisen kriisiavun antaminen Joutsenossa tapahtuneen surmatyön järkyttämille nuorille on mahdollista aloittaa heti, jos ja kun tarvetta ilmenee.

Toistaiseksi Joutsenossa on edetty pienin askelin. Lauantaina Lappeenrannan nuorisotoimen työntekijät olivat nuorten tukena iltapäivästä iltaan, kello kahdeksaan asti.

– Tapaamamme nuoret olivat rauhallisia, eivät he paljon puhuneet. Liikkuivat ryhmissä tuossa keskustassa ja nuorisotalon nurkilla. Toivat kynttilöitä, kertoo nuorisotyöntekijä Sami Kolehmainen.

Hän palasi työpaikalleen Rientolan nuoristotalolle sunnuntaiaamuna ja on paikalla puolille päivin.

Rientola suljettu maanantaina

Aamupäivän aikana poliisit poistivat nauhat Rientolan piha-alueelta. Talo ei kuitenkaan ole käytössä tänään eikä myöskään maanantaina.

Joutsenon seurakunnan kirkkoherra Tero Kalpio painottaa, että ennen kuin mitään yhteistä järjestetään on kuultava surmatun tytön lähesiä.

– Heidän toiveidensa mukaan ollaan sitten henkisenä tukena, sanoo Kalpio.

Kalpiosta on asiallista ilmoittaa myös koululle ja keskustella toimintatavoista rehtorin kanssa.

– Yläasteella käymme kyllä, jos se koulussa hyväksi katsotaan, sanoo kirkkoherra Kalpio.

Hartaustilaisuutta ei järjestetä

Surmapaikalla olijat olivat lauantai-iltana pitäneet tilanteen rauhoittelua parempana kuin yhteisten tilaisuuksien järjestämistä.

Kirkkoherra oli käsitellyt surmatekoa lyhyesti aamun jumalanpalveluksessa. Erillistä hartaustilaisuutta ei järjestetä ainakaan tänään.