1. yle.fi
  2. Uutiset

Neljä vauvaa ja kaksi lasta hukkui turvapaikanhakijoiden veneen kaaduttua Kreikassa

Turvapaikanhakijat joutuivat veden varaan vain metrien päässä rannasta. Suurin osa lokakuun aikana hukkuneista Kreikkaan pyrkijöistä on ollut lapsia.

turvapaikanhakijat
Äiti kantaa lastaan turvapaikanhakijoiden veneen rantautuessa Lesbosin saarelle elokuussa 2015. Eurooppaan pyrkijöitä saapuu erityisesti Samosin, Lesbosin ja Chiosin saarille.
Turvapaikanhakijat rantautuvat Lesbosin saarelle elokuussa 2015. Eurooppaan pyrkijöitä saapuu erityisesti Samosin, Lesbosin ja Chiosin saarille.Katja Christodoulou / EPA

Turvapaikanhakijoiden vene kaatui vain 20 metrin päässä Samosin saaren rannalta ja kaikkiaan 11 ihmistä hukkui, Kreikan rannikkovartiosta kertoi sunnuntaina.

Hukkuneista lapsia oli kuusi. Heistä neljä oli vauvaikäisiä. Suurin osa uhreista löydettiin kaatuneen veneen kajuutasta.

Kreikan saarien edustalla on kuollut pelkästään tällä viikolla kymmeniä ihmisiä, kun turvapaikanhakijat pyrkivät ennen talven tuloa Turkista Kreikkaan vaarallista merireittiä pitkin.

Turvapaikanhakijoita on saapunut erityisesti Samosin ja Lesbosin saarille.

Hukkuneista enemmistö lapsia

Uutistoimisto AFP:n mukaan suurin osa lokakuussa hukkuneista turvapaikanhakijoista on lapsia.

Maanantaina Lesbosin, Kalymnosin ja Rhodoksen saarten edustoilla on kuollut yli 60 ihmistä. Heistä 28 on lapsia.

Ainoastaan perjantaina hukkui 22 ihmistä, joista 17 on lapsia.

Turvapaikanhakijoita vastaanottavat Kreikan saaret ovat entistä suuremmissa vaikeuksissa talvikauden lähestyessä. Viime aikoina saaria ovat vaivanneet sateet, ukkoset ja tulvat.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi