Ansiotulojen kärkikymmenikössä peräti viisi pomoa samasta pankista

Viime vuoden verotiedot kertovat, että eniten ansiotuloja oli Supercellin pelisuunnittelijalla Lasse Louhennolla. Hän tienasi runsaat kuusi miljoonaa euroa.

Kotimaa
grafiikka
Yle Uutisgrafiikka

Peliyhtiö Supercell keikkuu jälleen tulolistojen kärjessä. Eniten ansiotuloja tienasi viime vuonna Supercellin pelisuunnittelija Lasse Louhento. Hänen ansiotulonsa olivat 6,1 miljoonaa euroa.

Louhennon veroprosentti oli 52,2. Hänellä ei ollut lainkaan pääomatuloja.

Toisella sijalla oli hissiyhtiö Koneen entinen toimitusjohtaja, Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n nykyinen puheenjohtaja Matti Alahuhta. Hän tienasi neljä miljoonaa euroa.

Kolmanneksi eniten vuonna 2014 keräsi Sammon konsernijohtaja Kari Stadigh, joka sai 3,9 miljoonan ansiotulot.

Neljänneksi eniten ansiotuloja oli espanjalaispankki Santanderin suomalaisen rahoitusyhtiön johtajana toimineella Pekka Pättiniemellä. Pättiniemi tienasi 3,2 miljoonaa euroa.

Santanderista nousi ansiotulojen kärkikymmenikköön kaikkiaan viisi johtajaa, sillä myös viidennellä sijalla oleva Arttu Nykänen, kuudenneksi eniten tienannut Hannu Heliö sekä yhdeksänneksi ja kymmenenneksi nousseet Kim Weckström ja Jaakko Tarhonen saivat miljoonabonukset rahoitusyhtiöstä.

Santander-johtajien listasijoitukset eivät loppuneet tähän, sillä myös 12. suurimpien ansiotulojen saaja Kari Toivanen on samasta yhtiöstä.

Pättiniemen tapaan myös Nykänen ja Heliö saivat yli kolme miljoonaa euroa, kun Weckström, Tarhonen ja Toivonen palkittiin 2,7 miljoonalla.

Santander kertoo olevansa Suomen suurin autorahoittaja.

Seitsemänneksi eniten ansiotuloja kuittasi Raisio Oyj:n toimitusjohtaja Matti Rihko, 2,9 miljoonaa, ja kahdeksanneksi eniten Metsä Groupin pääjohtaja, vuorineuvos Kari Jordan, 2,7 miljoonaa.

_Otsikkoa täsmennetty ja juttuun lisätty klo 14:52, että myös Jaakko Tarhonen ja Kari Toivanen saivat tuloja Santanderista. _