Laina-Hiacesta se lähti – Tee se itse -mies ylsi pääomatuloillaan Suomen kärkikolmikkoon

Pirkkalalaisen kattorakennusyhtiön Hämeen Laaturemontin miehet kipusivat viime vuonna sekä pääoma- että ansiotulotilastojen kärkeen Pirkanmaalla. Toimitusjohtaja Kimmo Riihimäki sai pääomatuloja runsaat 24,5 miljoonaa euroa, mikä oli kolmanneksi eniten koko maassa. Mikko Viitavaara taas keräsi maakunnan suurimmat ansiotulot 1,1 miljoonaa.

verotus
Hämeen laaturemontin toimitusjohtaja Kimmo Riihimäki poseeraa auton kanssa talvisessa maisemassa.
Pirkanmaan verotilaston ykkönen on Hämeen laaturemontin toimitusjohtaja Kimmo Riihimäki.Hämeen Laaturemontti Oy

Pirkanmaan verotilaston kirkkaaseen kärkeen nousi viime vuonna Hämeen Laaturemontti Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Kimmo Riihimäki. Tulot ovat peräisin yrityskaupasta, jossa Laaturemontin osake-enemmistö myytiin kotimaisen pääomasijoittaja Sentica Partnersin hallinnoimalle rahastolle.

Kimmo Riihimäen mukaan yritys ei jaa osinkoja omistajille, vaan työllistää ihmisiä. Laaturemontti varmisti kaupan myötä rahoituspohjan tuleville investoinneilleen.

– Minulla ja avainhenkilöillä on edelleen Laaturemontissa merkittävä omistusosuus. Yritys oli täyttänyt 20 vuotta vuonna 2013 ja kasvanut alansa suurimmaksi. Kävi selväksi, että omalla rahalla emme enää mitenkään pystyisi panostamaan tarpeeksi firman kasvun jatkumiseen. Pankki oli haluton ottamaan yksin riskiä, ja siten pääomasijoittaja tuli mukaan kuvioon.

Yrityksen toiminta lähti käyntiin veljen lainaamalla vanhalla Toyota Hiacella.

Kimmo Riihimäki

Toimitusjohtaja Riihimäki kertoo, että yrityksen toiminta lähti käyntiin veljen lainaamalla vanhalla Toyota Hiacella, jolla remonttimies lähti tekemään keikkaa.

– Se oli sellaista ”yrittelemistä” aina 2000-luvun alkuun, jolloin siirryimme nosturiavusteiseen konseptiin. Siitä lähti firman huikea nousu ja kasvu, joka jatkuu edelleen. Nykyisellään yhtiö työllistää noin 230 ihmistä.

Myös Pirkanmaan kahdeksanneksi eniten pääomatuloja saanut mies Timo Kautto työskentelee Hämeen Laaturemontissa. Myynnistä ja markkinoinnista vastaavan Kauton tulot olivat liki 3,9 miljoonaa euroa. Ansiotulojen kärkipaikkaa puolestaan pitää Hämeen Laaturemontin yksikön päällikkö Mikko Viitavaara 1,1 miljoonalla eurolla.

Katso muut isojen pääomatulojen saajat Pirkanmaalla.