Hyppää sisältöön

Sadan kovatuloisimman joukossa vain 15 naista

Naisten osuus sadan eniten ansainneen joukossa tipahti jonkin verran vuoden 2013 luvuista. Nyt listalta löytyy 15 naista, kun vuotta aikaisemmin heitä oli 19.

Vuoden 2014 verotietojen mukaan Suomen sadan eniten pääomatuloja ja ansiotuloja yhteensä keränneiden joukossa on vain 15 naista. 50 eniten ansainneen listalla heitä on vain kolme.

Suurimmat tulot keräsi Sari Harvia-Jyllinmaa. Hänen ansiotulonsa ylsivät 38 150 euroon, mutta pääomatulot ja ansiotulot yhteensä 13 791 907 euroon.

Veroja hän maksoi tuloistaan tasan 32 prosenttia.

Tulot kertyivät Harvian suvun myytyä vanhan perheyrityksensä sijoitusrahasto CapManille. Yrityksen omistajat perustelivat myyntiä sukupolvenvaihdokseen liittyvillä veroilla.

Seuraavana naisena listalla on Sanoman pääomistajiin kuuluva Rafaela Seppälä. Hän ansaitsi viime vuonna ansiotuloja 67 380 euroa ja pääomatuloja 7 611 330 euroa. Seppälän veroprosentti oli 31,3.

Lapista nimi naisten kärkisijoille

Sadan eniten ansainneen listalla naisista pääsivät myös Elsa Fromond (Uusimaa), Satu Tiivola (Uusimaa), Anna Ehrnrooth (Uusimaa), Eva Hisinger-Jägerskiöld (Uusimaa), Kati Ruola (Varsinais-Suomi), Ann Helene von Rettig (Uusimaa), Taru Kinnunen (Varsinais-Suomi), Hanna Nurminen (Varsinais-Suomi), Kerttu Karjalainen (Pohjois-Karjala), Majlen Fazer (Uusimaa), Marja Toivanen (Uusimaa), Maarit Toivanen-Koivisto (Uusimaa) ja Kaisa Angeria (Lappi).

Vuosi sitten sadan eniten ansainneen joukossa oli 19 naista.

Listan kärjessä olevan Hannu Hukkasen tulot ovat liki yhtä suuret kuin sadan parhaan listalla neljän eniten ansainneen naisen tulot.

Palkkatulot nostivat veroprosenttia

Sadan eniten ansainneet tulolistalla on kuusi selvästi muista eroavaa lukua. Eniten palkkatuloja ansainneen Lasse Lohennon veroprosentti 52,2, Pekka Pättiniemen veroprosentti 51,3 ja Kari Stadighin sekä Matti Alahuhdan veroprosentit, 46,7 j a 46,5.

Prosentuaalisesti eniten veroja maksoi listalla sijalla 97 oleva Kari Niemistö, jonka veroprosentti oli 54,1. Myös Hannu Heliön veroprosentti ylitti 50 prosentin rajan. Se oli 53,4.

Kaikkien muiden veroprosentti oli jonkin verran yli 30.