Posti paransi tulostaan – "Menemme oikeaan suuntaan"

Postiala on sopimuksettomassa tilassa ja työntekijät ovat marssineet ulos työpaikoiltaan eri puolilla Suomea.

Postin toimitila Helsingissä. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Posti Group -konsernin operatiivinen tulos heinä–syyskuussa oli 9,6 miljoonaa euroa, yhtiö kertoo tänään maanantaina. Vastaavana aikana viime vuonna tulosta syntyi 6,8 miljoonaa euroa.

Posti Groupin toimitusjohtaja Heikki Malinen kiittelee parannuksen olevan hyvä saavutus, sillä konsernin liikevaihto putosi ja alan markkinatilanne pysyi vaikeana kolmannella vuosineljänneksellä. Yhtiön liikevaihto laski yli 14 prosenttia runsaaseen 370 miljoonaan euroon. 

Malinen perustelee osavuosikatsauksessa merkittävimmän syyn tuloksen paranemiseen olleen Paketti- ja logistiikkapalvelut -liiketoimintaryhmän tulosparannuksen.

– Tämä antaa uskoa, että menemme oikeaan suuntaan, Malinen kuvailee.

Postilla on käynnissä 75 miljoonan euron säästöohjelma. Tehostamistoimiin on kuulunut muun muassa Postin kansainvälisen rahtiliiketoiminnan myynti ja Suomen terminaaliverkon karsinta.

– Logistiikan osalta suurimmat rakennejärjestelyt on saatu päätökseen, Malinen vakuuttaa.

Logistiikan osalta suurimmat rakennejärjestelyt on saatu päätökseen.

Heikki Malinen

Tehostustoimia tarvitaan konsernissa liikevaihdon laskun takia, yhtiön osavuosikatsauksessa perustellaan.

Erimielisyyttä vuokratyövoimasta

Postiala on sopimuksettomassa tilassa. Kiistaa on muun muassa vuokratyövoimasta. Tänään maanantaina työntekijöitä on liittynyt mielenilmaukseen eri puolilla maata.

Toimitusjohtaja Malinen muotoilee nykyisen työehtosopimuksen olevan liian jäykkä.

– Uudessa työehtosopimuksessa työvuorosuunnitteluun on saatava joustavuutta, jotta voimme reagoida paremmin asiakaskysynnän muutoksiin ja välttää jakeluhäiriöitä, toimitusjohtaja kommentoi.

Vakavin haaste Postille on toimitusjohtajan mukaan digitalisaatio, joka vie kirjeet, laskut ja lehdet internetiin. Paketteja Posti sen sijaan kuljettaa entistä enemmän, sillä verkkokauppojen käyttö yleistyy. 

– Posti ei aio jäädä sopeutujan rooliin vaan aktiivisesti hyödyntää digitalisaatiota, Malinen viittaa Postin kesällä julkistamaan uuteen strategiaan.