Djupsjöbacka pesuaineilla hopealle – firman myynti on yrittäjän tilipäivä

Kokkolalaisen Bengt Djupsjöbackan on helppo hymyillä yli 700 000 euron tuloilla. Toista oli silloin, kun tiliote alkoi miinuksella, ja niskassa oli yli miljoonan markan velat. Pesuaineyrityksen myynti toi varallisuutta, mutta elämää varjostaa sairastuminen vakavaan verenmyrkytykseen.

pesuaineet

Bengt Djubsjöpacka on yksi niistä sadoista suomalaisista yrittäjistä, joilta firma kaatui 90-luvun lamassa.

– Onneksi löytyi pankki, joka suostui lainaamaan rahaa. Ostin toisenkin yrityksen ja rakensin raunioille uuden. Kaikki piti aloittaa tyhjästä, niskassa kauheat velat, Djupsjöbacka muistelee.

Sianlihaa pikkunassikkana

Alaveteliin syntyi Kemvit, joka laajeni yhden miehen nyrkkipajasta vajaat 10 henkilöä työllistäväksi yritykseksi. Firma valmistaa ja myy pesuaineita kautta Suomen ammattikeittiöihin, ammattisiivoukseen, teollisuuteen, maatalouteen ja pesuloille.

– Se oli työtä vuorokaudet ympäriinsä, muistele Djupsjöbacka, jolla on yrittäminen verissä. Teerijärveläisen maatilan poika myi sianlihaa kylillä jo pikkunassikkana.

Kemvit vaihtoi omistajaa lokakuussa 2014. Työkyvyn vienyt sairastuminen vauhditti luopumista, mutta kauppoja oli hieroskeltu jo kolme, neljä vuotta.

– Onneksi sain myytyä. Firman myynti on yrittäjän tilipäivä.