Pornokuningas ei ole tulokuningas – Mr Lothar tienasi alle 20 000 euroa

Suomen tunnetuimpiin aikuisviihdetaitelijoihin kuuluva Anssi Viskari ei ole huolissaan alansa muutoksista. Ravintolakeikkoja yrittäjällä on ruuhkaksi asti.

verotus
Anssi Viskari eli Mr Lothar
Anssi Viskari

Mäntyharjulla asuva Anssi Viskari tekee aikuisviihdettä taiteilijanimellä Mr Lothar. Viskari tienasi tuoreiden verotietojen mukaan reilut 16 000 euroa vuonna 2014. Pääomatuloja hänellä oli reilut 1300 euroa. Viskari tekee myös kiinteistöbisnestä.

– Minulla on kiinteistöjä, ja jos remontoin niitä, saan vähennyksiä omista tuloista. Verotiedothan eivät suoraan kerro niin paljon yksityisyrittäjän kohdalla kuin palkkatyöläisen kohdalla. Paljon riippuu siitä, miten paljon nostaa palkkaa itselleen, sanoo Viskari.

Viihteestä ei tingitä ensimmäiseksi

Viskari luottaa, että taantumankin keskellä viihde ja nautinnot tekevät kauppansa.

– Se pitää kuitenkin sanoa, että jos Suomessa menee huonommin, silloin se jossain vaiheessa heijastuu meidän alaamme. Varmaan ruokakauppa onkin ainoa, mikä ei tipahda paljoa, vaikka olisikin taantuma. Toisaalta viihteestä ja nautinnostakaan ei välttämättä tingitä ensimmäiseksi, pohtii Viskari.

Viskari kertoo, että hänen keikkakalenterissaan on tiedossa varsinkin ravintolaesiintymisiä lähiviikonlopuille ja pikkujoulukaudelle.

– Nyt on itse asiassa kiireistä aikaa. Ihmisiähän pitää jollain houkutella sinne ravintolaan ja järjestää ohjelmaa. Keikat sovitaan kuitenkin lyhyellä aikajänteellä. Jos jotain keikkaa mietitään, ei aina tiedä, onko kyseinen ravintola vielä olemassa puolen vuoden tai vuoden päästä.

DVD:t ovat historiaa

Aikuisviihteen siirtyminen entistä enemmän nettiin on vaikuttanut Viskarin tulonmuodostukseen.

– Alussahan oli enemmän dvd-myyntiä. Nyt videot julkaistaan lähinnä vain netin puolella.

Viskari itse ei koe suurta mielenkiintoa tutkia muiden verotietoja, vaikka tunnustaa selailevansa verotietojuttuja netistä päivän mittaan.

– Kyllä jostain lehtien sivuilta tulee verotietoja väkisinkin katsottua, samalla kun luen muitakin juttuja. Tietysti jos jotain hyppää silmille mielenkiintoista, ehkä toisten artistien tuloja ja omanpaikkakuntalaisten tietoja.