1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. näyttelijät

Oululaiselokuviin etsitään näyttelijöitä – rooleja tarjolla erityisesti pojille

Oulussa valmisteilla olevissa elokuvissa on tarjolla rooleja muun muassa laulaville tiernapojille, moottoripyöräjengiläisille ja lukioikäisille tytöille. Lauantain koe-esiintymisessä etsitään persoonia myös paikallisiin mainostuotantoihin.

Kuva: Erno Selkosalmi / Yle

Oulussa etsitään lauantaina näyttelijöitä tulossa oleviin elokuva- ja tv-tuotantoihin. Tarjolla on rooleja aina päänäyttelijöistä avustajiin, kertoo Pohjois-Suomen elokuvakomission vetäjä Anne Laurila.

Lauantaina järjestettävään koe-esiintymiseen toivotaan erityisesti poikia.

– Visa Koiso-Kanttilan Tiernapojat-elokuvaan etsitään 13-14-vuotiaita laulutaitoisia nuoria miehiä.  Impaled Rektum -komediaan haetaan puolestaan esiintymistaitoisia poikia.

Tarvetta on myös muun muassa lukioikäisille tytöille ja moottoripyöräjengiläisille. Laurilan mukaan haussa on myös ihan tavallisia keski-ikäisiä ja eläkeläisiä.

– Välttämättä ei tarvitse olla edes kokemusta näyttelijänä olosta, sillä nyt etsitään sopivia karaktäärejä.

Näyttelijöitä tarvitaan elokuviin ja tv-tuotantoihin

Paikallisia näyttelijöitä tarvitaan Oulussa nyt poikkeuksellisen paljon, sillä alueella on valmisteilla kolme pitkää elokuvaa. Tarkoituksena on löytää esiintyjiä myös avustajarekisteriin, jota voivat hyödyntää myös paikalliset tuotantoyhtiöt, jotka tekevät mainoksia.

Laajasta esiintyjärekisteristä voivat hyötyä myös myöhemmin käynnistyvät tuotannot.

– Rekisterin avulla voidaan palvella paremmin alueelle tulevia tuotantoja, ettei kaikkia ihmisiä tarvitse tuoda Helsingistä tai vaikka Los Angelesista saakka.

Lauantain tilaisuudessa on paikanpäällä paikallisen tuotantopalveluyhtiön lisäksi myös elokuvien ohjaajat Visa Koiso-Kanttila, Mika Ronkainen, sekä Jukka Vidgren ja Juuso Laatio.