1. yle.fi
  2. Uutiset

Tampere Unitedin päävalmentajaksi Mikko Mäkelä

Mikko Mäkelä valmentaa Tampere Unitedin uutta edustusjoukkuetta. Viisi vuotta jalkapallokentiltä sivussa ollut TamU pelaa Kolmosessa tulevalla kaudella.

urheilu
Tampere Unitedin uusi valmentaja Mikko Mäkelä
Tampere United

Tampere United ja Mikko Mäkelä ovat solmineet kaksivuotisen sopimuksen Kolmosessa tulevalla kaudella pelaavan edustusjoukkueen valmentamisesta. Kolme jalkapallon Suomen mestaruutta voittanut Tampere United palaa takaisin pelikentille alkuperäisellä nimellään ensi kaudelle.

Mäkelällä on myös aiempaa TamU-taustaa, sillä hän oli mukana pelaajana kaudella 1999, kun Tampere United pelasi ensimmäistä kauttaan Ykkösessä.

TamU:n tiedotteen mukaan Mäkelä tunnetaan mittavasta pelaajaurastaan, johon kuuluu muun muassa Suomen mestaruus MyPassa kaudella 2005. Viimeiset pelivuotensa Mäkelä pelasi Kakkosen otteluja Ilveksessä.

Aiomme pelata nopeaa ja yleisöön menevää jalkapalloa.

Mikko Mäkelä

Mäkelä aloitti valmentamisen heti pelaajauransa jälkeen kaudella 2013. Kausiksi 2014–15 hän nousi Nokian Palloseuran Kolmosessa pelanneen edustusjoukkueen päävalmentajaksi, ja johdatti joukkueensa viime kaudella sarjan toiselle sijalle.

Mikko Mäkelä kertoo pelifilosofiansa lähtevän tiiviistä puolustuksesta.

– Ensi kaudella kentällä nähdään kurinalaisesti pelaava, aggressiivinen ja juoksuvoimainen TamU. Aiomme pelata nopeaa ja yleisöön menevää jalkapalloa. Pyrkimyksenä on tehdä joukkueesta myös taktisesti erittäin kypsä.

Mäkelä kertoo että seuran tekemä pitkäjänteinen työ ja seuran tarjoamat haasteet saivat hänet kiinnostumaan Tampere Unitedin päävalmentajan paikasta. Myös seuran äänekkäillä kannattajilla oli vaikutuksensa.

Tavoite on nousu Kakkoseen – vain aikataulu on tässä vaiheessa epäselvä.

Mikko Mäkelä

– Olen hieman kateellisenakin katsonut sivusta TamU:n etenemistä, ja nyt on hienoa päästä mukaan toimintaan. Odotukset ovat todella korkealla. Tampere Unitedin kannattajat ovat aivan ylivoimaisesti Pirkanmaan ykköset ja Suomen mittakaavallakin aivan top-luokkaa. Se on yksi asia joka veti TamU:ssa minua puoleensa.

Mäkelä toteaa olevansa viimeisen päälle jalkapallomies ja nauttivansa valmentamisesta. Nousu Kakkoseen heti ensimmäisellä kaudella olisi äärimmäisen kova tavoite.

– Joka tapauksessa joukkuetta rakennetaan sillä tähtäimellä, että projektin tavoite on nousu Kakkoseen – vain aikataulu on tässä vaiheessa epäselvä.

Lue seuraavaksi