Kuuntele: Aarnio selitti oikeudessa käteisvarojaan – "Moni muu asia osoittaa kaikenlaista mielenkiintoista"

Jari Aarnio on kertonut oikeudelle liikemieheltä saaduista rahoista ja talonsa pihalle haudatusta kätköstä. Osa Aarnion vastauksista on kuultavissa nauhalta, joka on tallennettu Helsingin käräjäoikeudessa.

Kotimaa
Jari Aarnio

Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio on kertonut saaneensa yli 440 000 euroa käteistä rahaa liikemieheltä, jota hän auttoi. Liikemies kuoli vuosia sitten.

Aarnion mukaan hänen omakotitalonsa pihalta Porvoosta löytynyt kymmenien tuhansien eurojen rahakätkö ei ole hänen omaisuuttaan.

– Mikään ei osoita sitä. Sitä vastoin moni muu asia osoittaa kaikenlaista mielenkiintoista. Kaikki muistavat, kun tämä poikkeuksellinen ralli alkoi, niin tästä tontistani ja talostani on ollut kuvia kaikissa tiedotusvälineissä, Aarnio kertoi ja jatkoi "kaikkien alamaailmassa" tietäneen tämän seurauksena, missä hänen tonttinsa sijaitsee.

Porvoon rahakätköstä löytyi liki 65 000 euroa seteleinä. Syyttäjä katsoo, että Aarnio on saanut satoja tuhansia euroja käteistä rahaa järjestämällä hasiksen maahantuontia.

Aarniolle vaaditaan 13 vuoden vankeustuomiota muun muassa törkeistä huumausainerikoksista. Aarnio kiistää kaikki syytteet.