1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. musiikki

Hotellihuoneiden kysyntä pompsahti heti, kun Iron Maidenin keikkapäivä julkistui

Hämeenlinnan hotelleissa on huomattu jo selvä kysyntäpiikki kesän Iron Maiden -suurkonsertin julkistuttua aamupäivällä. Keikkareissua suunnittelevan kannattaakin olla nyt nopea, ellei halua päätyä nukkumaan hotellin kokoushuoneen lattialle.

musiikki
Mies hyppää rokkilavalla valojen loisteessa korkealle
Iron Maidenin solisti Bruce Dickinson ei itseään lavalla säästele.McMurtrie / Live Nation

Brittiyhtye Iron Maiden konsertoi 29. kesäkuuta Hämeenlinnan Kantolan tapahtumapuistossa. Kaupunkiin odotetaan saapuvan yli 30 000 Iron Maiden -fania. Hämeenlinnalaisen Hotelli Emilian hotellinjohtaja Pia Ryöppy kertoo vilkkaasta kysynnästä.

– Kyllä ne siinä samassa hujauksessa meni. Aamusta alkaen alkoi soittelu huoneiden perään. Hotellikapasiteetti on täynnä konsertin aikaan, ennustaa Ryöppy.

Varmasti tämän viikon aikana kaikki menee.

Jouni Kämäri

Tapahtumajärjestäjä oli varoittanut etukäteen, että vilkas puhelinpäivä voisi olla tulossa, kertoo Ryöppy. Myös Sokos Hotel Vaakunan hotellipäällikkö Jouni Kämäri myynee pian ei-oota.

– Kauppa käy ja ei mene montaa päivää, kun hotelli on buukattu täyteen. Nettisivuilla riittää kävijöitä ja varmasti tämän viikon aikana kaikki menee. Viime vuonnakin kävi samoin AC/DC:n kanssa, huoneet menivät todella nopeasti, laitettiin jopa patjoja kokoustilojen lattialle viime vuonna, muistelee Kämäri.

Kylpylähotelli Rantasipi Aulangon hotellinjohtaja Marko Silvelin jatkaa samalla linjalla.

– Mukavasti on puhelin pirissyt, normaalia maanantaita ahkerammin. Jos yhtään vastaavaa on kuin AC/DC:n kanssa, niin ei monta viikkoa mene kun huoneet on varattu. Nopea kannattaa olla.

AC/DC-kokemuksista otetaan oppia

Tiedottaja Maritta Kettunen konserttijärjestäjä Live Nation Finlandista sanoo, että neuvotteluissa Kantolan puolesta ratkaisee osaltaan se, minkätyyppisiä konsertteja esiintyjät ovat kiertueilleen suunnitelleet. Suuri ulkoilmakonsertti sopi Iron Maidenille hyvin.

– Konserttipaikkojen valinnoissa mennään aina artisti edellä, mikä kenellekin sopii. Tällä kertaa esittelimme heille Kantolan tapahtumapuistoa, mikä viime kesänä todettiin todella hyväksi konserttipaikaksi. Meillä oli ilo esitellä se heille, he kiinnostuivat siitä, ja esiintyminen saatiin lyötyä lukkoon.

Mahtuuko Kantolan kesään muitakin isoja artisteja? Maritta Kettunen kertoo tässä vaiheessa vain, että yhtyeen keikka on ainoa konsertti, jonka Live Nation Kantolassa ensi vuonna varmuudella järjestää.

Mitään tarkkoja muutoksia hän ei viime kesän AC/DC-konsertin järjestelyihin verrattuna kerro. Yli 50 000 kuulijan jättikonsertti osoitti, että Kantolassa toimii tuonkin kokoinen tapahtuma, ja siitä saadut kokemukset helpottavat pienemmäksi ennustetun konsertin suunnittelua.

Kantola kiinnostaa tapahtumajärjestäjiä

Hämeenlinnan kaupungin elinkeinoyhtiön Linnan Kehityksen myyntipäällikkö Jonna Piiroinen kertoo, että Kantolan tapahtumapuistoa varten on paljonkin suunnitelmia ilmassa.

– Olemme olleet yhteydessä moniin eri tapahtumajärjestäjiin, mutta mitään muita varmoja kuin Iron Maidenin konsertti ei ole vielä tiedossa. Toisaalta, on tapahtuman järjestäjän tehtävä tiedottaa kulloisestakin konsertista tai muusta tapahtumasta.

Piiroinen kertoo, että Kantolassa on jo tehty pieniä viilauksia viime kesän AC/DC-konsertin jälkeen. Iron Maidenin konsertista on tulossa kuitenkin jonkin verran pienempi kuin aussibändin konsertista, jolloin esimerkiksi liikkuminen ehkä vähän helpottuu.

– Toki meillä on kuitenkin tavoitteena parantaa sekä puistoa että muita konserttiin liittyviä asioita. Kantolan tapahtumapuistossa on jo parannettu it-järjestelmiä ja sähköön liittyviä asioita, mutta tarkoituksena on vielä katsoa logistiikkaan ja pysäköintiin liittyviä asioita eli miten ne saadaan toimimaan vieläkin paremmin ja joustavammin.

Lue seuraavaksi