Sebastian Tynkkysen pääsy perussuomalaisten keskeisiin kokouksiin auki

Perussuomalaisista erotettu, PS-nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen on tähän saakka saanut osallistua puolueen eduskuntaryhmän kokouksiin. Ryhmän puheenjohtajan, Sampo Terhon, mukaan ryhmä voi päättää nyt toisin.

politiikka
Sebastian Tynkkynen
Sebastian TynkkynenAntti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Nuorisojärjestö Perussuomalaiset Nuoret valitsi puheenjohtajakseen Sebastian Tynkkysen ylivoimaisella äänten enemmistöllä, vaikka puoluejohto on erottanut hänet puolueen jäsenyydestä.

Puheenjohtaja on perinteisesti päässyt osallistumaan päivänpolitiikan ytimeen, eduskuntaryhmän kokouksiin. Eduskuntaryhmän säännöt eivät tällaista asemaa virallisesti nuorten puheenjohtajalle anna. Sen sijaan puolueen puhemiehistöllä on oikeus olla ryhmän kokouksissa. Tynkkynen on yhä puoluekokouksen valitsema 3. varapuheenjohtaja.

Mutta huolitaanko puolueesta erotettu kokouksiin? Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho sanoo sähköpostiviestissään, että asia on auki.

– Varapuheenjohtajistolla on lähtökohtaisesti oikeus olla mukana (eduskunta)ryhmän kokouksissa, ellei ryhmäkokous toisin päätä. Sitä en voi vielä ennakoida, päättääkö, Terho kirjoittaa.

Puoluejohto ei halua kommentoida Tynkkysen valintaa

Tynkkysen uudelleenvalinta kuitattiin puolueen oman lehden, Suomen Uutisen, sivuilla tuoreeltaan vain muutaman rivin uutisella. Sitäkin enemmän kommentteja on piisannut sosiaalisessa mediassa.

Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo viestitti Ylelle, ettei hänellä ole Tynkkysen osallistumisesta puolueen päättävien elinten toimintaan mitään kommentoitavaa.

– Eiköhän tämä ole jo loppuun kaluttu, puoluesihteeri kirjoitti.

Puolueen puheenjohtaja, Timo Soini ei ole vastannut lainkaan kommenttipyyntöihin nuorisojärjestönsä puheenjohtajan asemasta uudellenvalinnan jälkeen.