Volkswagenia epäillään nyt myös suurempien moottorien päästöhuijauksesta

Yhdysvaltain ympäristönsuojeluvirasto on löytänyt huijausohjelmistoja myös kolmelitraisilla dieselmoottoreilla varustetuista autoista. Volkswagen kiistää viraston tiedon.

Ulkomaat
Volkswagen auto.
Hendrik Schmidt / EPA

Volkswagen on asentanut päästöjä manipuloivan ohjelmiston myös tiettyihin kolmelitraisilla dieselmoottoreilla varustettuihin autoihinsa, ilmoitti Yhdysvaltain ympäristönsuojeluvirasto EPA maanantaina.

Viraston mukaan sen tutkimuksissa on paljastunut, että useisiin kolmen litran dieselmoottorilla varustettuihin vuosien 2014-2016 automalleihin on asennettu päästöhuijausohjelma.

EPA:n mukaan huijausohjelmistoja on löytynyt Volkswagen Touaregeista, Porsche Cayenneista ja Audi-malleista. Ohjelmisto on asennettu ainakin 10 000:een myytyyn autoon sekä tuntemattomaan määrään vuoden 2016 malleja.

Volkswagen kiistää asentaneensa huijausohjelmistoa 3.0 litran V6-dieselautoihinsa. Yhtiö sanoo olevansa valmis tekemään yhteistyötä EPA:n kanssa, jotta asia saadaan selvitettyä.

Huijausohjelma vähentää auton päästöjä testitilanteessa. Kun testaus on ohi, niin ohjelma siirtyy tavalliseen ajotilaan, jolloin myrkylliset typpioksidipäästöt nousevat jopa yhdeksänkertaisiksi EPA:n sallimiin rajoihin nähden.

Volkswagen on aiemmin myöntänyt asentaneensa huijausohjelmiston 11 miljoonaan kaksilitraisella dieselmoottorilla varustettuun autoon.

Lähteet: AFP, AP, Reuters