Saksalaisteini piilotteli huoneessaan satoja kiloja huumeita

Nuorukainen myi huumeita verkon kautta ja halusi päästä maailman parhaimmaksi nettihuumediileriksi.

Ulkomaat
Marihuana-kasvi
Peter Dasilva / EPA

Saksassa 20-vuotias mies on tuomittu seitsemän vuoden vankeuteen valtavan huumebisneksen pyörittämisestä kotonaan, kertoo uutistoimisto AFP.

Oikeuden mukaan mies oli kaupitellut internetissä yhteensä yli 900 kiloa huumeita, kuten hasista, ekstaasitabletteja, kokaiinia, LSD:tä ja reseptilääkkeitä.

Mies pyöritti huumekauppaa omassa huoneessaan noin kahden vuoden ajan. Nettihuumekaupassa hän käytti salattuja sähköpostiosoitteita, otti maksut vastaan bitcoin-virtuaalivaluuttana ja talletti tulonsa tilille, jonka hän oli avannut käyttäen väärennettyä henkilöllisyyttä. Poliisin mukaan huumekaupan arvo oli yhteensä noin neljä miljoonaa euroa.

Poliisi pääsi miehen jäljille, kun erään asiakkaan paketti oli jäänyt tämän rappukäytävälle. Samassa rapussa asunut naapuri oli avannut paketin ja ilmoittanut löydöksestään poliisille. Oikeudessa tuomio lyheni reilulla vuodella syyttäjän vaatimasta tuomiosta. Mies myönsi tekonsa, muttei osoittanut katumusta. Psykiatrin lausunnon mukaan mieheltä puuttui tunneälyä ja hän oli sosiaalisesti häiriintynyt.

Nuorukainen asui yhdessä äitinsä kanssa. Äidin mukaan riehakkaasta pojasta oli tullut yksinäinen nuorimies, jolla ei ollut tyttöystävää. Mies oli eristäytynyt äidiltään omaan huoneensa kahden viime vuoden ajan.

Syyttäjän mukaan nuorella miehen mielessä oli vain yksi tavoite: päästä maailman parhaimmaksi nettihuumediileriksi.