1. yle.fi
  2. Uutiset

Romanian diskopalon selvittely jatkuu – yökerhon johtajia pidätetty

Viikonloppuna sattuneessa yökerhopalossa kuoli kymmeniä ja loukkaantui satoja ihmisiä.

Ulkomaat
Ihmisiä yökerhorakennuksen edustalla.
Bukarestilainen yökerho, jossa tulipalo syttyi, sijaitsi rakennuksen kellarissa. Romanian sisäministeri Gabriel Oprea (keskellä vas.) vieraili paikalla pelastustöiden ollessa vielä käynnissä.Romanian sisäministeriö / EPA

Romaniassa kolme yökerhon johtajaa on pidätetty diskossa sattuneen tuhoisan tulipalon tutkintaan liittyen, kertoo uutistoimisto AFP.

Viime perjantain ja lauantain välisenä yönä maan pääkaupungissa Bukarestissa sijaitsevassa yökerhossa syttyi räjähdys, josta seurasi tulipalo. Ainakin 31 – uutistoimisto AP:n mukaan 32 – ihmistä kuoli ja ainakin 180 ihmistä haavoittui. Yökerhossa oli meneillään rock-konsertti, jossa käytettiin pyrotekniikkaa.

AFP:n mukaan kolme pidätettyä johtajaa ovat 28-36-vuotiaita. Heitä kuulusteltiin maanantaina useita tunteja. Romanialaismediat ja silminnäkijät ovat kyseenalaistaneet yökerhon turvajärjestelyt, ja joidenkin paikallaolijoiden mukaan yökerhossa ei ollut varauloskäyntiä. Romanian sisäministeriön mukaan yökerholla ei ollut tarvittavaa lupaa pyrotekniikan käyttämiseen konserteissa.

Syyttäjä selvittää nyt, kuka oli vastuussa yökerhon luvista ja turvallisuudesta.

Lähteet: AFP, AP, Reuters

Lue seuraavaksi