Kollegat hyllyttäisivät konepistoolikuvan jakaneen kotkalaispoliitikon

Kotkan kaupunginhallituksen mielestä perussuomalaisten valtuustoryhmän tulisi pidättää kotkalaisvaltuutettu Mertsu Merivirta (ps.) luottamustehtäviensä hoidosta, kunnes poliisi on selvittänyt, syyllistyikö Merivirta kiihottamiseen kansanryhmää vastaan.

Kotimaa
Facebook-sivu, jonka päällä aseen kuva
Vilma Hannén / Yle

Kollegat hyllyttäisivät kotkalaisvaltuutettu Mertsu Merivirran (ps.) määräajaksi luottamustehtävien hoitamisesta.

Syynä on Merivirran viime viikolla Facebookissa jakama kuva konepistoolista. Kuvassa oli lisäksi teksti, jossa kehotetaan tervehtimään maahanmuuttajia Suomen perinteitä kunnioittaen.

Kotkan kaupunginhallitus päätti maanantaina suosittaa perussuomalaisten valtuustoryhmälle, että Merivirta pidätettäisiin väliaikaisesti luottamustehtävien hoitamisesta, kunnes poliisin aloittama rikostutkinta Merivirran jakamasta kuvasta on saatettu loppuun.

Kaakkois-Suomen poliisi ryhtyi perjantaina 29. lokakuuta selvittämään Merivirran toimia, kun ilmeni, että Merivirta oli edellispäivänä julkaissut kuvan avoimilla Facebook-sivuillaan. Poliisi selvittää, onko kyseessä kiihottaminen kansanryhmää vastaan.

Kaupunginhallituksen mukaan kaupungilla on esille tulleen toiminnan suhteen ehdoton nollatoleranssi. Kaupunki ei missään tapauksessa hyväksy Merivirran menettelyä ja pitää sitä erittäin tuomittavana.

Merivirta on muun muassa kaupunginvaltuutettu sekä kaupunginhallituksen jäsen. Kaupunginhallitus kuuli ennen asian käsittelyä Merivirran suullisesti antaman selvityksen menettelystään ja merkitsi sen tiedoksi.