1. yle.fi
  2. Uutiset

Yhdysvaltalainen pelijätti ostaa Candy Crushin tekijän miljardikaupalla

Activision Blizzard uskoo saavuttavansa kaupan kautta johtoaseman niin mobiili-, konsoli- kuin pc-peleissäkin. King Digital perustettiin Ruotsissa 12 vuotta sitten.

internet
Electronic Entertainment Expo
Michael Nelson / EPA

Yhdysvaltalainen videopeliyhtiö Activision Blizzard ostaa Candy Crush Saga -mobiilipelistään tunnetun King Digital Entertainmentin 5,9 miljardilla dollarilla eli 5,4 miljardilla eurolla.

Kauppahinta on viidenneksen enemmän kuin King Digitalin päätösnoteeraus oli pörssissä perjantaina, kertoo uutistoimisto AFP. Kaupasta kerrottiin myöhään eilen maanantaina.

Activision Blizzardin pelejä ovat muun muassa Call of Duty, World of Warcraft ja Guitar Hero. Yhtiön mukaan kaupan myötä syntyy eräs suurimmista maailmanlaajuisista viihdeyhtiöistä. Activision Blizzard uskoo saavuttavansa kaupan kautta johtoaseman niin mobiili-, konsoli- kuin pc-peleissäkin.

– Mobiilipelit ovat laajin ja nopeimmin kasvava mahdollisuus, perustelee Activisionin toimitusjohtaja Robert Kotick lausunnossaan.

King Digitalin tuoreimpien tietojen mukaan yli 470 miljoonaa ihmistä pelaa sen pelejä vähintään kuukausittain. Yhtiö perustettiin vuonna 2003 Ruotsissa. Mobiilipelit ovat houkutelleet pelien pariin ihmisiä, joilla ei ole ollut kiinnostusta hankkia esimerkiksi pelikonsoleita.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi