Poliisit tyhjensivät Malmön siirtolaisleirin – hajottaminen alkoi heti

Leirissä asuneiden siirtolaisten ja tukimielenosoittajien kulkue on matkalla kohti Malmön kaupungintaloa, SVT kertoo.

Ulkomaat
Poliisit tyhjensivät Malmön siirtolaisleirin.
Poliisit tyhjensivät Malmön siirtolaisleirin 3. marraskuuta.Drago Prvulovic / EPA

Ruotsin Malmössä poliisi on tyhjentänyt Sorgenfrin kaupunginosassa sijainneen siirtolaisleirin, ja leirin hajottaminen on aloitettu. Asiasta kertovat useat ruotsalaismediat.

Leirin tyhjentäminen ihmisistä alkoi aamuvarhain. Aluksi poliisi poisti paikalta aktivisteja, jotka olivat viettäneet yönsä leirin luona, kertoo sanomalehti Dagens Nyheter (siirryt toiseen palveluun). Poliisin tiedottaja kertoi lehdelle, että yksi henkilö ei noudattanut poliisin kehotusta lähteä paikalta ja teki vastarintaa. Yksi poliisi sai lieviä vammoja ja henkilö otettiin kiinni.

Dagens Nyheterin mukaan kiinniotettu aktivisti olisi purrut poliisia. Muuten ihmiset lähtivät paikalta vapaaehtoisesti, lehti kirjoittaa.

Leirissä oli tiettävästi satakunta ihmistä. Ruotsin television SVT:n (siirryt toiseen palveluun)paikan päällä ollut toimittaja kuvaili, että suuria koneita ajoi leiriin hajottamaan sitä, kun leirissä asuneet kokoontuivat vielä sen edustalla.

SVT:n mukaan asukkaat ja tukimielenosoittajat kulkevat nyt Malmön kaupungintaloa kohti. Leirissä on asunut pääosin romanialaisia siirtolaisia.