Amerikkalaisomistaja tuo potkua älyvaatteen kehitykseen: "Hurjat kasvutavoitteet"

Amerikkalaiseen omistukseen siirtynyt Clothing Plus laajentaa toimintaansa. Yhtiön toimitusjohtaja kuvaa kasvutavoitteita "hurjiksi".

talous
Nyrkkeilijä Matti Koota testaa Kankaanpäässä  elektroniikalla varustettua urheiluvaatetta.
Nyrkkeilijä Matti Koota testaa Kankaanpäässä elektroniikalla varustettua urheiluasua.Mari Kahila / Yle

Kankaanpääläinen tekstiilielektroniikan edelläkävijä Clothing Plus -yhtiö laajentaa toimintaansa. Yhtiön on juuri palkannut kymmenkunta uutta työntekijää, kuusi Suomeen ja kolme Yhdysvaltoihin. Lisää rekrytointeja on luvassa erityisesti Suomeen.

Johtoajatuksena on sulauttaa tekstiili ja elektroniikka entistäkin saumattomammin yhteen.

toimitusjohtaja Akseli Reho, Clothing Plus

Amerikkalaisen pörssiyhtiön Jabil Circuit Inc:n omistukseen puoli vuotta sitten siirtyneen Clothing Plussan toiminta on nyt saanut lisää vauhtia.

– Säpinää on tullut monella rintamalla. Meillä on myös uusia hurjia kasvutavoitteita, sanoo Clothing Plus -yhtiön toimitusjohtaja Akseli Reho.

Ohjelmassa uudet innovaatiot

Ennen amerikkalaisomistukseen siirtymistä yhtiössä kehiteltiin muun muassa tekstiilien ja elektroniikan yhdistämistä urheiluvaatteisiin sekä hoito- ja hyvinvointialan tekstiileihin. Nyt kehitetään myös uusia innovaatioita.

Johtoajatuksena on sulauttaa tekstiili ja elektroniikka yhteen entistäkin saumattomammin eli lähes hävittää elektroniikka osaksi tekstiiliä.

– Parhaillaan myös pohditaan, voisimmeko toimia vieläkin globaalisemmin ja laajemmin.

Älyvaatteiden tuotesuunnittelussa valitaan muutamia läpimurtokohtia, joihin panostetaan huomattavasti aikaisempaa enemmän.

Rehon mukaan yhtiössä uskotaan vahvasti alan kasvuun ja tekstiilielektroniikan tulevaisuuteen.

– Jos me nyt olemme 10 - 15 miljoonan euron kokoluokassa, on tarkoitus muutamassa vuodessa kasvaa kymmenien ellei jopa yli sadan miljoonan arvoiseksi. Tavoite kertoo, että kyllä tämä arkea ja ihan totta on.