AA-ryhmän vetäjä huijasi alkoholistilta yli 40 000 euroa

Rahojen saamiseksi AA-ryhmän vetäjä valehteli maksukyvystään ja lupasi jopa järjestää alkoholistille työpaikan metsäyhtiöstä.

Kotimaa
Käräjäoikeuden nimikyltti ovessa.
Yle

Eteläkarjalaisessa kunnassa AA-ryhmän vetäjänä toiminut mies on tuomittu törkeästä petoksesta 1 vuoden ja 6 kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Mies huijasi alkoholistimieheltä yli 40 000 euroa siten, että pyysi rahaa lainaksi tekaistuihin tarpeisiin ja valehteli takaisinmaksukyvystään.

Oikeus katsoi, että AA-ryhmän vetäjä käytti hyväkseen alkoholistin sairaudesta johtuvaa ymmärtämättömyyttä ja ajattelemattomuutta. Oikeus ei uskonut tuomitun vakuutteluita siitä, että hän aikoi maksaa lainat takaisin.

Parkettikauppoja ja työpaikka

Miehet olivat tutustuneet AA-kerhossa. Ryhmän vetäjä kertoi alkoholistille aikeistaan ryhtyä parkettien ja laminaattien tukkukauppiaaksi. Mies pyysi tarkoitusta varten rahaa lainaksi. Lisäksi mies valehteli alkoholistille omistavansa osan kerrostalosta, joka remontoitaisiin ja myynnistä saatavilla rahoilla mies maksaisi velkansa.

Mies oli myös antanut väärän kuvan maksukyvystään kertomalla työskentelevänsä johtotehtävissä metsäyhtiössä. Kaiken lisäksi mies antoi ymmärtää, että hän voisi järjestää alkoholistillekin työpaikan metsäyhtiöstä.

Alkoholisti lainasi miehelle viidellä eri kerralla yhteensä 43 430 euroa. Lainoja mies maksoi takaisin vain 3 000 euroa.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus velvotti tuomitun korvaamaan alkoholistille aiheuttamansa 40 000 euron taloudellisen vahingon.