Hyppää sisältöön

Ammatti voi näkyä ihosta – "Illalla siitä pitäisi puhdistaa pölyt ja saasteet"

On olemassa ammatteja, joiden myötä iho altistuu muun muassa epäpuhtauksille. Rasva, aurinko ja näyttöpääte laittavat ihon koetukselle.

Rasvahöyryt vaikuttavat Suomen kosmetologien yhdistyksen puheenjohtaja Arja Korkalan mukaan haitallisesti ihoon.

– Jos ajatellaan vaikka hampurilaisketjuissa työskenteleviä, niin rasvahöyryt avaavat ihohuokosia, jonne epäpuhtaudet voivat kertyä. Kyllä ihosta näkee kuka työskentelee millaisissakin olosuhteissa.

Ulkotöissä ihoa ahavoittaa aurinko ja sisällä näyttöpääte altistaa ihon kuivuudelle.

– Koko päivän näyttöpäätteellä istuvan iho voi kuivua niin, että se hilseilee, koska iho ei saa tarpeeksi kosteutta. Myös lentoemäntien iho kuivuu helposti, jolloin ihon suojaus epäpuhtauksia vastaan on heikompi. Toki asia riippuu paljon ihotyypistä, mutta joillakin iho on erittäin arka, summaa Korkala.

Puhdas iho joustaa ja on kosteutettu

Puhdas iho on kosmetologi Minna Okkosen mukaan hyvinvoiva.

Kyllä ihosta näkee kuka työskentelee millaisissakin olosuhteissa.

Arja Korkala

– Määrittelisin, että puhdas iho on sellainen johon ei kerry epäpuhtauksia, se on kosteutettu, joustava ja nestetasapaino on kunnossa. Talineritys on myös normaali.

Kaikki me altistumme Okkosen mukaan ympäristöstä tuleville ihoa paineistaville tekijöille.

– Keskeinen tekijä ihon hyvinvoinnissa on puhdistus, eli illalla siitä pitäisi puhdistaa pölyt ja saasteet. Myös ravinnolla on iso merkitys ihoon kuin myös sen hoidolla. Joillakin onnekkailla myös on luonnostaan puhdas iho, sanoo Okkonen.

.
.