Imatran Lammassaaresta halutaan Kaakkois-Suomen houkuttelevin satama

Imatra ulkoistaa Lammassaaren venesataman Marinetekin ja Meritaidon yhteisyritykselle. Yhtiö aikoo investoida satamaan seuraavien 10 vuoden aikana yli miljoona euroa.

satamat
Saimaa
Yle

Imatran kaupungin venesatama Lammassaaressa saa uuden ylläpitäjän. Kaupunki on tehnyt New Port Imatran kanssa 20 vuoden sopimuksen sataman palvelujen tuottamisesta. Venesatamayhtiö on kahden alalla tunnetun toimijan, laiturirakentaja Marinetek Oy:n sekä vesirakentaja Meritaito Oy:n perustama.

Uusi yhtiö aloittaa toimintansa Lammassaaressa heti ensi vuoden alussa. Imatran kaupungin ja satamayrityksen yhteisenä tavoitteena on, että vuoteen 2026 mennessä Lammassaaressa on yksi eteläisen Saimaan merkittävimmistä vierasveneilykohteista.

Imatran kaupungin teknisen toimialan johtaja Topiantti Äikäs uskoo, että Lammassaaren satamasta voidaan rakentaa kaakkoisen Suomen houkuttelevin koti- ja vierassatama.

– Sataman kehittyminen tukee koko Ukonniemen alueen strategiaa, Äikäs pohtii.

Yli miljoonan euron investoinnit

Satamayhtiö aikoo investoida Lammassaareen kymmenen vuoden aikana yli miljoona euroa. Kehittämissuunnitelman mukaan kaikki nykyiset satamarakenteet uusitaan tai peruskorjataan. Työt alkavat veneilykauden 2016 päätyttyä.

Suunnitelmien mukaan vuonna 2026 satamassa on 690 venepaikkaa, laajennettu talvisäilytysalue, uusi huoltolaituri, toinen veneluiska ja veneiden pesupaikka sekä muita alueella toimivien yritysten ja seurojen kanssa toteutettuja rakennuksia ja rakenteita.

Venepaikkojen hinnat nousevat

Venepaikkoja on aiempien neljän koon sijaan seitsemää eri kokoa. Venepaikkahinnat ovat samat koti- ja ulkopaikkakuntalaisille. Tavoitteena on houkutella Lammassaareen lisää ulkopaikkakuntalaisia veneilijöitä.

Pienten veneiden paikkahintojen korotuspaineet ovat yhtiön mukaan vähäiset. Pienimmät kausipaikat nousevat ensi kesäksi 14–34 eurolla venekoosta riippuen.

Isoille veneille hinnat ovat aiempaa korkeammat, jotta taksat vastaavat paremmin todellisia rakennus- ja käyttökustannuksia.