1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Sápmi

Hakkarainen siirtäisi resursseja saamenkieliseen tuotantoon ruotsinkielisestä Ylestä

Yle-työryhmän jäsen Teuvo Hakkarainen (ps) pitää saamenkielistä julkista palvelua tärkeänä kielen takia. Resurssipulaan hän ei näe muuta ratkaisua kuin ruotsinkielisen Ylen resurssien siirtämisen saamenkieliseen tuotantoon.

Perussuomalaisten Teuvo Hakkarainen eduskunnan täysistunnossa 18. lokakuuta 2013.
Kuva: Kimmo Mäntylä / Lehtikuva

Parlamentaarisen Yle-työryhmän jäsen, kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps) pitää Ylen saamenkielistä ohjelmatuotantoa tärkeänä.

– Kyllä minä sitä pidän henkilökohtaisesti hyvin tärkeänä, kun nämä alkuperäiskansat tarvitsevat kuitenkin sen oman kielensä ja saamenkielisten ohjelmien kautta se varmaan siellä vahvistuu, Hakkarainen sanoo.

Saamenkielisen ohjelmatuotannon Teuvo Hakkarainen turvaisi jatkossa edelleen Ylen ja verorahoituksen kautta.

Saamenkieliset tv-uutiset ovat Hakkaraiselle tuttu ohjelma

Liikenne- ja viestintäministeriö asetti maanantaina parlamentaarisen työryhmän arvioimaan Yleisradio Oy:n julkisen palvelun tehtävää ja rahoitusta.

Teuvo Hakkarainen on yksi työryhmän 12 jäsenestä.

Hän kuitenkin myöntää, ettei tunne Ylen saamenkielistä toimintaa kovinkaan hyvin, mutta lupaa perehtyä tilanteeseen.

Saamenkieliset tv-uutiset ovat tuttu ohjelma, sillä valtakunnallisina lähetyksinä ne näkyvät myös Hakkaraisen kotiseudulla.

Hakkarainen ei näe, että saamenkielistä ohjelmatuotantoa olisi mahdollista lisätä

Inarinsaamenkielisessä radio-ohjelmassa haastateltu Teuvo Hakkarainen ei uskalla luvata lisää rahoitusta saamenkieliselle toiminnalle, ei edes vähemmistösaamenkielille inarin- ja koltansaamelle.

Tällä hetkellä vähemmistösaamenkielillä ei ole kuin yksi osa-aikainen toimittaja kummallakin.

– No nyt ei ole varoja lisätä varmaan mitään, että yritetään pysyä näissä entisissä mitä on, kun joka paikasta leikataan, perussuomalainen kansanedustaja sanoo.

– Minä asun täällä Keski-Suomessa ja täällä kuuluu ruotsinkielisiä asemia montakin kappaletta. Ja ne ovat ihan turhia, ei täällä ruotsinkielisiä ole. Sieltä voidaan siirtää resursseja sinne päin, minun mielestä enemmän, Hakkarainen näkee.