1. yle.fi
  2. Uutiset

Romanialaisen kuningattaren sydän sai vihdoin viimeisen leposijan

Kuningatar Marien sydän tuotiin 77 vuoden jälkeen linnaan, jossa se "löi viimeisen kerran".

Ulkomaat
Kuningattaren sydän siirrettiin Bukarestin luonnontieteellisestä museosta Pelisorin linnaan.
Kuningattaren sydän siirrettiin Bukarestin luonnontieteellisestä museosta Pelisorin linnaan.Robert Ghement / EPA

Vuonna 1938 kuolleen romanilaisen kuningatteren sydän on vihdoin saatettu viimeiselle hautapaikalleen. Kuningatar Marien sydän tuotiin tiistaina Romanian Pelisorin linnaan 77 vuoden matkan jälkeen.

Marie oli Britannian kuningatar Victorian pojantytär ja Romanian kuninkaan Ferdinand I:n vaimo. Ferdinand I hallitsi Romaniaa vuodesta 1914 vuoteen 1927.

Kuningatar Marien sydän lepää kultaisen arkun sisällä.
Kuningatar Marien sydän lepää kultaisen arkun sisällä. Robert Ghement / EPA

Kuningatar Marie haudattiin Curtea de Argesin kaupungin luostariin, mutta hän toivoi, että hänen sydämensä vietäisiin Balcicin kaupunkiin Mustan meren rannalle, jossa kuningattaren suosikki-kesäasunto sijaitsi. Alue kuitenkin palautettiin Bulgarialle vuonna 1940, ja sydän siirrettiin kappeliin Karpaattien vuoristoon.

Romanian kommunistihallinnon aikana kappeli turmeltiin, ja sydän jatkoi taas matkaansa – tällä kertaa Bukarestin luonnontieteelliseen museoon. Siellä sitä säilytettiin vuodesta 1971. Kuningattaren perhe kuitenkin toivoi, että se lopulta vietäisiin paikkaan, jolla oli yhteys Romanian kuninkaalliseen perheeseen.

Nyt Marien sydän on löytänyt viimeisen leposijansa Pelisorin linnasta. Sydän on sijoitettu huoneeseen, jossa se kuninkaallisen perheen mukaan myös löi viimeisen kerran.

Lue seuraavaksi